Пт, 2024-03-29, 15:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Вересень » 20 » Кращі за спортивні напої банани
11:16
Кращі за спортивні напої банани

банан вода спортивні напої Спостерігаючи за легкоатлетичними змаганнями, ви, ймовірно, помічали, що наприкінці марафону бігуни підкріплюються бананами, таким чином поповнюючи запас речовин у втомленому організмі. Справа в тому, що банани корисніші, ніж спортивні напої, і після виснажливого ​​навантаження діють як болезаспокійливий засіб.

Нове дослідження, проведене Аппалачським державним університетом (США), знайшло докази того, що банани відмінно підходять для поповнення сил після тренування.

Дослідники проаналізували кров 20 велосипедистів, які брали участь у змаганнях. Під час 75-кілометрової їзди на велосипеді кожні 15 хвилин перша група велосипедистів отримувала воду або банани, а друга — лише воду або 6% цукровий напій (схожий на спортивний напій).

Дослідження показало, що вуглеводи у бананах і спортивних напоях виконують однакову функцію: вони підживлюють спортсменів і допомагають їхнім м'язам відновитися після інтенсивної роботи. Однак дослідники виявили додаткову перевагу бананів: ці фрукти мають більш сильні протизапальні властивості, ніж спортивні напої. Вживання бананів допомагає зменшити набряк і біль, і така дія подібна до роботи в організмі ібупрофену.

Автор дослідження і директор Лабораторії продуктивності праці Аппалачського державного університету д-р Девід Німан каже:

"Вживання бананів із водою під час фізичних вправ має декілька переваг для спортсменів і любителів фітнесу. І користь від бананів набагато більша за ту, яку дають спортивні напої. Ці фрукти дають сильніший протизапальний ефект, краще відновлюють метаболізм і живлять організм. Метаболіти, що містяться в бананах, діють аналогічно аспірину або ібупрофену, які пригнічують активність ЦОГ-2, що робить банани ідеальною їжею для атлетів".

Хоча ібупрофен та інші нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) допомагають спортсменам зменшити болі після тренування, їхню дію часто критикують, бо вони можуть викликати пошкодження клітин, що сприяє запаленню.

"Із цієї причини ми радимо спортсменам не вживати їх. Ми були приємно здивовані, коли виявили, що банани містять натуральні болезаспокійливі речовини. Ці фрукти можна їсти без ризику для здоров'я", — говорить д-р Девід Німан.

Банани містять більше поживних речовин, ніж спортивні напої

Спортивні напої як і раніше є популярними, але Німан і його команда вважають, що банани все ж корисніші:

"Немає ніяких сумнівів у тому, що спортивні напої ефективні, але банани мають майже такий же цукровий профіль, а крім того містять ще й інші поживні речовини — вітаміни С, В6, клітковину та унікальні метаболіти — те, чого немає у спортивних напоях".

Він пропонує з'їдати половину банана до або у середині тренування, а іншу половину — після тренування. Запивайте банан простою водою, а не спортивним напоєм.

Окрім бананів, дослідницька група вивчає також й інші фрукти:

"Ми думаємо, що разом із чорницею банани можуть ще краще вливати на організм. Майбутнє спортивного харчування, швидше за все, буде фруктово-фітохімічним", — стверджує Німан.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1434 | Додав: adminA | Теги: банан, напої, вода, спортивні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]