Чт, 2024-03-28, 19:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 22 » Культурні столиці 2015 року обрав Євросоюз
17:03
Культурні столиці 2015 року обрав Євросоюз

Євросоюз обрав дві Культурні столиці 2015 року. Ними стали Пльзень (Чехія) та Монс (Бельгія). Естафету їм передали Рига та шведське місто Умео. Статус культурної столиці дозволяє отримати дотацію від Євросоюзу на півтора мільйона євро. Про це повідомляє Cultprostir.

Першим містом, якому надали статус Культурної столиці Європи, стали 30 років тому грецькі Афіни. З 2009 року було ухвалено рішення про надання щороку двом містам Європи статусу культурної столиці: одне місто − від країни, яка нещодавно вступила до Європейського Союзу, а друге − від країни, що вже певний час була членом ЄС.

У Пльзені сподіваються на те, що новий статус сприятиме різкому розвитку туризму, створенню нових робочих місць та навіть підвищенню цін на нерухомість. Пльзень славиться статусом "колиски броварства" та народженням чеської марки авто Škoda.

Найменше містечко, що будь-коли отримувало такий статус, бельгійський Монс вже розробив яскраву програму. В 2015 році в Монсі заплановано близько 300 заходів. Серед них, зокрема, 20 великих виставок.

У центрі програми − масштабна експозиція, присвячена ранній творчості Вінсента Ван Гога, який жив неподалік Монса наприкінці 1870-х років та створив низку робіт із зображенням місцевих краєвидів. Близько 70 картин та ескізів майстра буде представлено на виставці, яка відкриється 25 січня.

А от столиця України, Київ, раніше очолювала міжнародний рейтинг найбільш швидкоростучих туристичних напрямків у Європі.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 11152 | Додав: admin | Теги: Євросоюз, культурні столиці 2015 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]