Пт, 2024-03-29, 12:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 17 » Купівля квартири у новобудові: як прийняти нерухомість
20:42
Купівля квартири у новобудові: як прийняти нерухомість

Купівля квартири у новобудові: як прийняти нерухомість

Логічно припустити, що житло в новобудові відрізняється якістю, однак існує низка складнощів, з якими часом доводиться стикатися покупцям під час приймання квартири. Ніхто не стане підписувати документи про переведення прав власності просто за очі. Потрібно ретельно все перевірити особисто. Якщо вказати на недоліки квартири під час приймання житла, то пайовики виправлять їх за свій рахунок, а вартість житла в свою чергу збільшиться. Все потрібно підтвердити документально, а після того, як покупець відстоїть свої права, то квартира буде передана у власність після виправлення всіх дефектів. Якщо ж ви не хочете гаяти час, то радимо за допомогою сайту https://river-city.com.ua/ обрати собі квартиру в ЖК "Рівер Сіті", який вважається одним із кращих у Житомирі. Таким чином ви зможете не перейматися якістю, бо вона буде на висоті, а відразу сконцентруватися на облаштуванні свого житла.

жк рівер сіті житомир

Якщо ж ви ще не вирішили, яке житло обрати, то радимо прочитати про те, як вірно приймати квартиру в новобудові.

Запрошення на приймання квартири

Майбутні мешканці отримують повідомлення (телефонний дзвінок, електронний або рекомендований лист) про право приймання квартири. Якщо мешканці не відповідають на повідомлення з яких-небудь причин, то нерухомість перейде в односторонньому порядку (це законно).

Якщо мешканці серйозно ставляться до купівлі квартири вони приходять на заплановану зустріч із пакетом документів. Огляд квартири проводиться в супроводі представника будівельної компанії. Якщо у майбутніх мешканців не виникло питань, то сторони відразу підписують акт передачі прав власності.

Якщо під час приймання виникли розбіжності або виявлені порушення, складається і підписується акт з усіма претензіями до будівельної компанії.

Виявлення дефектів під час приймання

Щоб виявити всі дефекти і знайти всі недоліки вам знадобляться елементарні інструменти:

  • блокнот і ручка для нотаток (не надавайте значення фразі "ці недоліки незначні"). Записуйте все, що ви бачите, і задавайте питання, що цікавлять вас забудовнику;
  • пристрій для фотофіксації;
  • рулетка (для вимірювання фактичного розміру стін);
  • будівельний рівень для перевірки рівності стін і підлоги;
  • схил для перевірки вертикальності стін;
  • електроприлади для перевірки напруги в розетках.

Ретельно необхідно перевірити всі стіни, стелі, двері і вікна. Порівняти планування і переконатися в справності електропроводки. Окремо оглядається сам під'їзд і прилегла територія.

новобудова нерухомість

Всі виявлені недоліки необхідно зафіксувати. Пам'ятайте, що всі дані дуже важливі для складання акту про порушення і встановлення суми можливої компенсації.

Після того як всі недоліки будуть усунені в квартирі влаштовується друга перевірка. Якщо на цей раз в квартирі все відповідає нормам і вимогам, то підписується акт передачі прав власності. Якщо мешканці виявили порушення пізніше, то компанія зобов'язана все виправити (гарантія на квартиру становить 5 років).

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1377 | Додав: admin | Теги: Нерухомість, новобудова, Купівля, квартира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]