Ср, 2024-04-24, 17:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 15 » Квебекську премію книготорговців отримав роман "Сірі бджоли" Куркова
00:44
Квебекську премію книготорговців отримав роман "Сірі бджоли" Куркова

Роман українського письменника Андрія Куркова "Сірі бджоли" став переможцем у номінації "Романи" Квебекської премії книготорговців. Про це письменник повідомив.

"Я дуже зворушений вашою увагою і дуже радий отримати премію. Кілька років тому я вперше в житті відвідав Квебек і виступив на книжковому ярмарку в Монреалі. У мене дуже хороші спогади про цю поїздку та розмови з квебекськими читачами. Я вдячний усім квебекським читачам за цікавість до моїх книжок і загалом за інтерес до України. Я сподіваюся, що ця премія ще більше зміцнить культурні зв’язки між Квебеком та Україною, а також спонукатиме українських читачів більше цікавитися культурою та літературою Квебеку", — цитують Куркова на сайті премії.

Роман "Сірі бджоли" опублікували французькою мовою у видавництві Liana Levi 2022 року.

Квебекська премія книготорговців (Prix ​​des libraires du Québec) заснована в 1994 році Асоціацією бібліотек Квебеку та Міжнародним салоном книг Квебеку. Премія "відзначає авторів, чиї роботи привернули увагу книготорговців своєю оригінальністю та літературною якістю".

Окрім нагороди, переможець отримує грант у розмірі 10 000 доларів від Ради мистецтв і літератури Квебеку (CALQ). Також Міжнародна асоціація досліджень Квебеку (AIÉQ) пропонує  здійснити промотур до однієї з іноземних країн, де є члени асоціації.

Нагадаємо, раніше Курков отримав премію ім.Софі та Ганса Шолль за 2022 рік за книгу "Щоденник вторгнення", яка вийшла в німецькому перекладі.

У листопаді Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022. Нею відзначають тих, хто зробив значний внесок у боротьбу з цензурою.

У вересні 2022-го український письменник отримав міжнародну літературну премію Халдора Лакснеса в Ісландії.

Крім того, роман Андрія Куркова «Сірі бджоли» увійшов до списку найкращих книг 2022 року The New Yorker. Цей твір у перекладі англійською Бориса Дралюка у березні 2023-го став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award).

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1157 | Додав: admin | Теги: Квебек, премія, роман, сірі бджоли, Курков | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]