Пт, 2024-04-19, 09:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 7 » "Лікування від гомосексуалізму" першою в Європі заборонила Мальта
14:18
"Лікування від гомосексуалізму" першою в Європі заборонила Мальта

 Мальта стала першою країною в Європі, в якій офіційно заборонили репаративну терапію - методику зміни сексуальної орієнтації людини з гомосексуальної на гетеросексуальну, повідомляє ВВС-Ukrainian.

Закон про заборону цієї практики був одноголосно схвалений мальтійськими законодавцями.

За документом, за "зміну, придушення і знищення сексуальної орієнтації або гендерної належності людини" передбачається штраф до 10 тисяч євро або тюремне ув'язнення до одного року.

У законі також зазначається, що сексуальна орієнтація або гендерна приналежність не може розглядатися як відхилення або хвороба.

Репаративна терапія базується на ідеї, що гомосексуальність є наслідком психічного розладу. Низка медичних організацій, зокрема Всесвітня психіатрична асоціація, називають цю практику неетичною, ненауковою і шкідливою для здоров'я пацієнтів.

Прихильники репаративної терапії стверджують, що вона передбачає застосування стандартних психотерапевтичних методів, і люди можуть звернутися до неї за власним бажанням.

Сьогодні репаративна терапія частіше застосовується в США, ніж у Європі. Проте в кількох американських штатах (наприклад, у Каліфорнії та Іллінойсі) вона заборонена.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1977 | Додав: adminA | Теги: лікування, Європа, мальта, гомосексуалізм, заборона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]