Вт, 2024-04-23, 19:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 27 » Лікування за кордоном можуть отримати українці, які постраждали від війни
00:47
Лікування за кордоном можуть отримати українці, які постраждали від війни

лікування Українці, які постраждали від російської агресії та потребують медичних фахівців, можуть подати заявку на евакуацію для подальшого лікування за кордоном.

Як подати таку заявку і кого приймають для лікування за кордоном, розповіли в МОЗ України.

У клініки за кордоном транспортують в першу чергу дітей і дорослих зі складними мінно-вибуховими пораненнями, опіковими травмами, дітей з онкологічною патологією, а також людей, яким потрібно комплексне спеціалізоване лікування.

Алгоритм медичної евакуації за кордон:

1. Рішення про направлення пацієнта на лікування за кордон приймає лікуючий або сімейний лікар. Рекомендується відправляти таких пацієнтів:

  • Пацієнти з травмами, отриманими внаслідок збройної агресії Росії проти України, та які потребує надання високоспеціалізованої медичної допомоги.
  • Пацієнти, які потребують комбустіологічної допомоги (опіки)
  • Дітей з новоутвореннями, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.
  • Дорослих з новоутвореннями, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.
  • Діти з орфанними захворюваннями.

2. Лікар інформує про своє рішення обласному координатору з медичної евакуації (зазвичай це працівник Департаменту охорони здоров'я або ж обласної лікарні).

3. Обласні координатори відправляють медичні висновки в команду медичної евакуації в МОЗ.

4. МОЗ верифікує дані, інформує пацієнта про маршрут медичної евакуації.

5. Якщо пацієнт або його представник дає згоду на медичну евакуацію, то МОЗ відправляє запит в систему екстреного реагування Єврокомісії.

6. МОЗ отримує через платформу Early Warning and Response System (EWRS) пропозиції від лікарень з країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони з приводу готовності прийняти пацієнтів і забезпечити лікування.

7. Координатори з медевакуації Міністерства у комунікації з лікарнями, які приймають пацієнтів, погоджують етапи та маршрути безпечного транспортування.

8. Міжнародні партнери транспортують пацієнтів від лікарень у прифронтовій зоні або на деокупованих територіях до медичних закладів у Львові, які взяли на себе функцію медичного хабу. У цих лікарнях готують людей до медичної евакуації (надають допомогу, організовують підготовку і переклад документів).

9. Далі медичним автотранспортом або вертольотами/літаками українців транспортують за кордон для спеціалізованого лікування.

10. МОЗ разом з міністерствами охорони здоров'я країн-членів ЄС через платформу EWRS проводить моніторинг пацієнтів, отримує повідомлення про їх рух в клініках ЄС, а також запити додаткової інформації про пацієнтів.

11. Після завершення лікування пацієнти можуть повернутися в Україну за сприяння посольств або консульств.

А є ще один спосіб для подачі на медичну евакуацію (не через сімейного лікаря) - потрібно заповнити анкету на сайті міністерства в розділі "Опитування"і чекати зворотного зв'язку.

Кожен випадок евакуації розглядається окремо. Підготовка пацієнта зазвичай триває від 3-4 днів до двох тижнів. Транспортування і лікування українських громадян фінансують міжнародні організації, а також країни, які приймають українців.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1249 | Додав: admin | Теги: українці, лікування, війна, за кордон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]