Пт, 2024-04-19, 13:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 10 » Лiквідувати Нацкомісію з питань моралі вирішили нардепи
17:09
Лiквідувати Нацкомісію з питань моралі вирішили нардепи

Верховна Рада внесла зміни до Закону "Про захист суспільної моралі" ( №1647). За відповідне рішення проголосували 245 із 354 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як повідомила на засіданні парламенту перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова, даний закон створює передумови для ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

За словами Червакової, це найбільш одіозна державна структура, яка за 10 років існування запам`яталася лише скандальними рішеннями, спробами заборонити мультфільм про Сімпсонів, пісні гурту "Скрябін" та пошуками порнографії у художніх творах.

Вона зазначила, що, згідно з висновками Міністерства юстиції, ця комісія "не має окремого предмету регулювання", тобто вона "тільки дублює функції інших державних органів". Як сказала Червакова, метою закону є "удосконалення державного нагляду за дотриманням законодавства в сфері суспільної моралі, тобто усунення такого дублювання і плутанини, яка виникає внаслідок такого дублювання функцій".

За її словами, йдеться також про заощадження державних коштів, оскільки "за останні 5 років на комісію було витрачено, згідно з її ж відповіддю на запит громадської організації, 30 млн грн, тобто це 6 млн грн на рік".

Ліквідація цієї комісії "є також вимогою коаліційної угоди, і цей законопроект був внесений на вимогу громадських організацій, які вимагали ліквідувати таку комісію як безглузду", - зазначила Червакова.

Вона підкреслила, що "абсолютно не йдеться про припинення державного контролю із захисту суспільної моралі, а навпаки - цей державний контроль тільки посилюється".

Як зауважила депутат, є 9 органів у державі, які займаються цими питаннями. При цьому експертизи комісії є "юридично нікчемними, їх не можна прикласти ні до адміністративної, ні до кримінальної справи", - зазначила вона.

Червакова наголосила, що в період Революції гідності ця комісія "не прийняла жодного рішення, вона засідала 28 листопада, а наступного разу вона засідала 27 лютого, і перше її рішення було - дозволити грати в комп`ютерні ігри при дотриманні законодавства України, а також щодо визнання Тараса Шевченка національним героєм України".

Нацкомісія була створена відповідно до закону про захист суспільної моралі від 20 листопада 2003 року і розпочала роботу наприкінці 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ та організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося за кошти державного бюджету.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11141 | Додав: admin | Теги: ліквідувати, нацкомісія з питань моралі, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]