Пт, 2024-03-29, 12:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 13 » Македонія змінила назву: Офіційно
09:05
Македонія змінила назву: Офіційно

У вівторок, 12 лютого, вступили в силу так званий Преспінський договір про зміну назви Македонії на Північну Македонію, зміни до Конституції країни і закон про введення цих змін. Зазначені документи вступили в силу після публікації в Офіційному урядовому віснику.

Як повідомив уряд країни, на тлі перейменування Македонії в Брюсселі 6 лютого відбулося урочисте підписання протоколу про приєднання країни до НАТО, що стало можливим після залагодження суперечки про назву з членом альянсу Грецією, передає "Радіо Свобода".

Афіни побоювалися, що назва "Македонія" може спричинити за собою територіальні претензії щодо однойменного грецького регіону, і наполягали на зміні назви країни-сусіда.

Нагадаємо, парламент Греції під час засідання 8 лютого ратифікував угоду про зміну назви Македонії. 6 лютого посли 29 держав НАТО і Македонії підписали в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі протокол про вступ країни в організацію. Протокол був підписаний у присутності генсека НАТО Йєнса Столтенберга і глави МЗС Македонії Ніколи Димітрова. Україна зможе стати членом НАТО після приєднання Македонії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1505 | Додав: adminA | Теги: назва, Зміна, Македонія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]