Чт, 2024-04-25, 09:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 5 » Масові протести проти новообраного президента пройшли у Сербії
08:24
Масові протести проти новообраного президента пройшли у Сербії

У Сербії у вівторок, 4 квітня, пройшли протести проти обрання президентом країни чинного прем'єр-міністра Александра Вучича. У протестних акціях беруть участь тисячі людей, переважно молодих, передає інформагенція AFP.

"Вучич шахрай, ти виграв хитрощами!", - гукав натовп протестувальників, які пройшли маршем центром столиці Сербії Белграда. На чолі процесії йшли кілька барабанщиків. Протестувальники свистіли у свистки та несли плакати з написами на кшталт "Геть" та "Ти - не мій президент".

Нагадаємо, що Александр Вучич виграв у першому турі президентські вибори, які відбулися 2 квітня. Він набрав понад 55 відсотків голосів та офіційно стане президентом наприкінці травня. Як заявив Вучич, "кожен має право бути незадоволеним результатами виборів". З одного боку, обраного президента Сербії часто називають проєвропейським політиком, а з іншого, закидають йому тяжіння до авторитаризму. У Сербії президент виконує переважно представницькі функції. Очікується, що Вучич призначить своїм наступником на прем'єрський пост однодумця, що зміцнить його позиції як глави держави.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1859 | Додав: adminA | Теги: Протест, Сербія, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]