Пт, 2024-03-29, 10:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 11 » Масштабу програму щодо порятунку рисі запустили в Україні
12:11
Масштабу програму щодо порятунку рисі запустили в Україні

11 червня, в Міжнародний день рисі, WWF Україна анонсує про початок природоохоронної програми "Врятуємо рись". Програма покликана забезпечити сталий захист рисі євразійської – найбільшої кішки Європи, що живе і в Україні. Про це повідомляє сайт WWF.

"Упродовж 2019-2022 років в рамках програми буде проводитися збір даних про стан та чисельність рисі в Карпатах і на Поліссі, аналіз управління в місцях поширення, а також буде розроблено національний план дій зі збереження виду. Для цього будуть залучатися українські та закордонні зоологи, Міністерство екології та природних ресурсів України, Держлісагентство, адміністрації й експерти об’єктів природно-заповідного фонду та лісомисливських угідь", – йдеться у повідомленні.

"Захищаючи оселища рисі й відновлюючи екосистемний баланс, ми також покращуємо умови для існування й інших мешканців лісу. Програма є довгостроковою і націлена на конкретні результати – отримати актуальні дані про рись в Україні і на їх основі розробити дієвий план збереження, а потім впроваджувати відповідні заходи для охорони рисі в Україні. Перший етап програми – збір даних про популяцію рисі – вже розпочато, і перші результати плануємо отримати до кінця року", – розповідає Наталя Гозак, координаторка напрямку з охорони рідкісних видів WWF Україна.

"Врятуємо рись» реалізується за фінансової підтримки WWF Polska, а також соціально-відповідальних компаній України, з якими вже ведуть перемовини.

"Щоб в повній мірі реалізувати задумане, критично важливою є підтримка програми тих компаній, які прагнуть зберегти дику природу в Україні. Зокрема, компанія мінеральних вод "Моршинська", яка є стратегічним партнером нашої організації, першою відгукнулася підтримати програму і практичні кроки для збереження рисі євразійської, що в ній закладено. Ще з кількома компаніями-донорами ми активно ведемо переговори", – розповідає директор WWF Олена Тарасова-Красієва.

Переглядів: 1457 | Додав: adminA | Теги: програма, запуск, україна, рись, порятунок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]