Чт, 2024-04-25, 18:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Березень » 13 » Матиме соціальні наслідки для багатьох країн війна в Україні
20:47
Матиме соціальні наслідки для багатьох країн війна в Україні

війна Україна Війна росії проти України вплине й на інші держави. Про це в інтерв'ю CBS заявила директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва.

"Якщо ви подивитеся на загальний обсяг банківських операцій в росії, то це близько ста двадцяти мільярдів доларів. Не можна назвати нікчемною величиною, але безумовно цифра не системно значуща... так, війна в Україні означає голод в Африці, але війна в Україні також має соціальні наслідки для багатьох, багатьох країн через три канали, які вже довели свою ефективність. По-перше, ціни на сировинні товари, енергію, зерно, добрива, метали, вплив на інфляцію і в країнах, де інфляція вже була високою", - зазначила вона.

"Найбільше нас турбують безпосередні сусіди росії та України, середньоазіатські республіки, Кавказ, Молдова, тому що вони мають торговельні відносини і з росією, і з Україною більше, ніж з усім іншим світом. Через відтік людей хвиля біженців в Європі, за масштабами порівнянна з тим, що сталося під час Другої світової війни. Так що там вплив найбільш значний. Крім безпосередніх сусідів, є дві групи країн, які нас дуже турбують. Перша група - це країни, які ще не оговталися від економічної кризи, викликаної COVID. Для них це потрясіння особливо болісне. І друга група країн - це ті, які більше залежать від імпорту енергії з росії, тому що там вплив на споживання, а також на інфляцію буде більш помітним", - додала Георгієва.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1313 | Додав: admin | Теги: МВФ, наслідки, війна, соціальні, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]