Чт, 2024-03-28, 14:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 20 » Меблева фурнітура: види та особливості
17:30
Меблева фурнітура: види та особливості

Меблева фурнітура: види та особливості

Меблева фурнітура Якість, довговічність і надійність меблів залежать не тільки від гучного імені виробника і розкішного дизайну. Ключову роль відіграє кожна дрібниця. Будь-яка меблева фурнітура повинна бути міцною, якісною і функціональною. Важливо, щоб її конструкція і характеристики відповідали призначенню меблів, виконували свої функції належним чином. До речі, якщо вам потрібна якісна меблева фурнітура за розумною ціною, тоді придбати її радимо за допомогою сайту artkone.com.ua.

Основні різновиди фурнітури і комплектуючих у виробництві меблів

В цілому всю продукцію цього типу можна розділити на дві основні категорії:

  1. лицьова;
  2. кріпильна.

Вироби з першої групи більше виконують декоративну функцію і в основному використовуються для обробки. Кріпильна фурнітура має практичне значення. Вона робить з'єднання окремих деталей надійними і наділяє їх певними можливостями:

  • закривання/відкривання дверцят;
  • опускання або підняття меблевих частин і так далі.

Меблева фурнітура: види та особливості Щоб досконально зрозуміти особливості тих чи інших комплектуючих, варто розібратися в категоріях більш докладно.

Лицьова фурнітура

Сюди відносять вироби, які завжди на виду. Це можуть бути:

  1. ручки - встановлюються для зручного відкриття стулок, ящиків та дверцят;
  2. кромочні матеріали - використовуються для декорування кромок меблів, захищаючи від механічних пошкоджень і разом з тим удосконалюючи їхній зовнішній вигляд;
  3. елементи для прикраси - сюди відносяться плоскі і об'ємні накладки, які наділяють меблеві предмети завершеним дизайном і здатні маскувати стики.

Лицьова фурнітура повинна бути привабливою в плані дизайну, надійною і стійкою до зовнішніх впливів (вигоряння, стирання і т. д.). Тому у виробництві найчастіше використовують метал, дерево, пластик та інші матеріали, які можуть забезпечити високі експлуатаційні властивості виробів.

Кріпильні комплектуючі

Такі конструкції покликані з'єднувати деталі меблів. Існує величезна різноманітність кріпильної фурнітури:

  1. Петлі. Використовуються при кріпленні стулок і дверей. Зазвичай створюються з металу, оскільки на них припадає значне навантаження в процесі експлуатації. Петлі бувають різної конструкції. Залежно від цього вони наділяються певними експлуатаційними можливостями: автоматичне повернення стулки в закритий стан, фіксація дверки в відкритому положенні під потрібним кутом і т. д.
  2. Труби. Застосовуються для оснащення практично будь-яких меблів різних класів і цінової категорії. Хромована труба виконує дві функції - опорну і естетичну. В основному це комплектування робить певну частину меблевої конструкції більш стійкою, тому воно відноситься до категорії кріпильних деталей.
  3. Підйомні механізми. Сучасна альтернатива петель. Підходить для кріплення стулок, які відкриваються вертикально. Існують газові та механічні підйомні механізми. Найчастіше вони оснащені функцією демпфірування, яка передбачає фіксацію стулки в потрібному положенні.
  4. Ущільнювачі. Створюються з полівінілхлориду, силікону та інших подібних матеріалів. Виконують 2 ключові функції - ущільнення стикування деталей і захист їхніх стиків від різних пошкоджень.
  5. Стяжки. Призначені винятково для фіксації різних елементів між собою. До цієї групи деталей відносяться болти, саморізи і т. д.

До кріпильної фурнітури також пред'явлені особливі вимоги. Адже від неї залежатимуть зручність, міцність і тривалість експлуатації меблів.

Замість висновків

При покупці фурнітури обов'язково звертайте увагу на її якість, матеріали виготовлення і конструктивні особливості в цілому. Також пам'ятайте, що будь-які меблі будуть більш довговічними, якщо використовувати виключно перевірені комплектуючі від надійних виробників.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1760 | Додав: abel | Теги: Меблева фурнітура | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]