Пт, 2024-04-26, 05:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 2 » Медовий ринок Японії успішно завойовують українці
18:39
Медовий ринок Японії успішно завойовують українці

Експорт українського меду до Японії за п’ять років збільшився більш як у п’ять разів. Порівнюючи з 2014 роком, коли Україна експортувала 19 тонн, цьогоріч цей показник зріс до 96 тонн.

Про це розповів віце-президент з міжнародних питань “Союзу пасічників України” Андрій Бажин, передає Delo.UA.

Японці споживають близько 51 тисячі тонн меду за рік, з яких лише 5% – з японських пасік. За минулий рік вони придбали меду на 561 мільйон доларів.

Раніше головним експортером меду в Японію був Китай, частка продукції якого на ринку сягала 70%. Однак, за словами Бажана, через проблеми з якістю, китайці поступились українцям.

Японія готова купувати українську продукцію дорожче, ніж США або ЄС. Проте до вибору меду японці дуже вибагливі. Вони переважно люблять фасований, рідкий продукт. Надають перевагу світлим та прозорим сортам.

Одним із найпопулярніших видів у Японії є мікс рапсового та акацієвого меду.

Україна – лідер із виробництва меду в Європі

Україна посідає п’яте місце у світі за обсягом виробництва меду і є лідером з його виробництва у Європі.

Основними виробниками меду є вісім областей: Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Житомирська, Миколаївська, Полтавська і Кіровоградська. Ці регіони забезпечують виробництво 70% українського меду.

Протягом січня-травня цього року Україна експортувала меду на 33,9 мільйонів доларів.

Найбільше меду було експортовано до країн Європейського Союзу, а саме – на 30,3 мільйона доларів, США – на 1,61 мільйона доларів, Туреччини – на 937,5 тисячі доларів, Ізраїлю – на 668,6 тисячі доларів, Лівії – на 126,3 тисячі доларів, Швейцарії – на 67,7 тисячі доларів, Японії – на 51,2 тисячі доларів, Марокко – на 46,5 тисяч доларів, Іраку – на 44,4 тисячі доларів, Саудівської Аравії – на 19,5 тисяч доларі.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1612 | Додав: adminA | Теги: мед, Японія, Ринок, україна, завойовник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]