Пт, 2024-04-26, 18:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Вересень » 20 » Механізм хронічної епілепсії розкрили вчені
00:02
Механізм хронічної епілепсії розкрили вчені

епілепсія Вони назвали ряд факторів ризику і біомаркери, які провокують прояв судом. Серед них — гострі кризи, стійкі до терапії; відсутність антитіл, спрямованих проти нейронів; погана реакція на імунотерапію в гострій фазі захворювання

Згідно зі статистикою, епілепсії схильні близько 60 млн осіб у світі. Причини виникнення цього захворювання багатообразні, починаючи від генетичної схильності та закінчуючи травмами голови. Зараз існують протиепілептичні препарати, які дозволяють отримати ремісії судом, але вони не допомагають повністю позбутися від захворювання.

Італійські вчені спільно з колегами з Дитячої лікарні Салезі в Анконе (США) провели дослідження, щоб краще виявити механізм хронічної епілепсії. Для цього вони проаналізували дані 263 осіб у віці від 4 до 86 років, які хворіли на аутоімунний енцефаліт протягом десяти років. Усі вони були пацієнтами центрів епілепсії.

"Результати показують, що у 44% таких пацієнтів спостерігаються хронічні судоми. Це пов'язано з відсутністю специфічних антитіл, спрямованих проти кліток мозку. У таких хворих виражена хронічна форма епілепсії, незважаючи на те, що вони приймають велику дозу препаратів," коментує керівник проєкту Флавіо Віллані, передає інформаційне агентство ANSA.

На думку експертів, виявлення біомаркерів, які провокують появу судом, дозволить розпізнати форму епілепсії до того, як вона стане хронічною. Це допоможе розробити методи лікування, які не тільки зможуть блокувати появу судом, але і залишити ті складні процеси, які викликають епілепсію і тим самим зупинити її.

Дослідження опубліковано в Журналі неврології, нейрохірургії та психіатрії.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1228 | Додав: admin | Теги: епілепсія, механізм, хронічна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]