Сб, 2024-04-27, 03:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Серпень » 8 » Механізм захисту справ споживачів фінпослуг запроваджує Нацбанк
07:20
Механізм захисту справ споживачів фінпослуг запроваджує Нацбанк

Функція захисту прав споживачів фінансових послуг запрацює в Національному банку на початку 2020 року, повідомляє пресслужба НБУ.

"Фінансовий сектор потребує ефективного механізму захисту прав клієнтів фінустанов. Це дозволить зробити фінансові послуги ще привабливішими та заохотить громадян до ширшого їх використання. Для комплексного здійснення цієї функції ми створили новий підрозділ у Національному банку – управління захисту прав споживачів фінансових послуг, яке опікуватиметься захистом прав клієнтів та працюватиме над розвитком клієнтоорієнтованого регулювання", – зазначив голова Національного банку Яків Смолій.

Він додав, що повноцінно функція захисту прав споживачів повинна запрацювати на початку 2020 року.

У НБУ зауважили, що головними порушеннями під час надання фінансових послуг клієнтам є, зокрема, нав’язування послуг третіх осіб, оманливий розрахунок відсоткової ставки (приховування тарифів та комісій), неправдива реклама.

У регуляторі зазначили, що в Україні близько третини населення не мають рахунків у банках, тому фінансові установи мають перспективу для суттєвого зростання клієнтської бази, якщо подолають прогалини у розкритті інформації про свої фінансові продукти та послуги.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1449 | Додав: adminA | Теги: захист, Нацбанк, фінпослуги, споживач, механізм, запровадження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]