Сб, 2024-04-20, 08:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 18 » Меркель не виключає ЗВТ з РФ після виконання мінських угод
10:46
Меркель не виключає ЗВТ з РФ після виконання мінських угод

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вбачає можливості поглиблення економічної співпраці ЄС з Росією у довгостроковій перспективі, однак нині метою є перш за все втілення положень мінських угод, навіть якщо це важко. Про це Меркель заявила на економічному форумі у своєму виборчому окрузі в Штральзунді.

"Нині ми маємо політичні проблеми", - констатувала Меркель і додала, що ці проблеми мають бути вирішені шляхом політичної дискусії.

"Перспектива означає і безпосередньо для нас велику зону вільної торгівлі з Росією", - уточнила Меркель.

При цьому вона запевнила, що усі угоди, які ЄС уклав із Україною або Молдовою, не були спрямовані проти РФ.

"Ми укладаємо їх, щоб крок за кроком прийти до спільного економічного простору - як одного разу сказав Володимир Путін - від Владивостока до Лісабона", - сказала Меркель.

Про те, що Німеччина і Євросоюз в цілому можуть запропонувати Росії створення широкої зони вільної торгівлі у разі вирішення конфлікту в Україні, Меркель говорила ще в січні. Проте незабаром було уточнено, що Федеральний уряд Німеччини не робив Москві конкретних пропозицій щодо поглиблення економічної співпраці. Мова йшла лише про готовність обговорювати дану ідею після вирішення конфлікту в Україні. Таке уточнення зробила заступник представника німецького уряду Крістіан Віртц.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11056 | Додав: abel | Теги: ЗВТ ЄС з РФ, виконання мінських угод, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]