Чт, 2024-03-28, 22:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 16 » Меркель: після Brexit ЄС перебуває у критичному стані
16:00
Меркель: після Brexit ЄС перебуває у критичному стані

Канцлер ФРН Ангела Меркель у п'ятницю заявила, що ситуація, в якій опинився Євросоюз після рішення Лондона вийти з його складу, є критичною. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми перебуваємо в критичному стані", - зазначила Меркель під час виступу в Братиславі, де відбувається неформальна зустріч лідерів ЄС без участі Великої Британії.

Крім того, німецький канцлер закликала всі країни ЄС до спільних дій і пошуку рішень актуальних проблем в Євросоюзі.

"Ми обговоримо сьогодні в Братиславі теми, які стоять на порядку денному, і, сподіваюся, знайдемо загальні підходи", - сказала вона.

При цьому Меркель наголосила, що йдеться не лише про пошук тимчасових рішень, а й про вироблення довгострокової стратегії ЄС з питань внутрішньої та зовнішньої безпеки, економічного розвитку і створення нових робочих місць.

"Я сподіваюся, що зустріч у Братиславі покаже, що ми можемо успішно співпрацювати і хочемо вирішити проблеми, що назріли в Європі", - додала канцлер Німеччини.

Неофіційна зустріч глав держав і урядів Євросоюзу триває в столиці Словаччини, що головує в Раді ЄС до кінця 2016 року.

Саміт ЄС вперше відбувається без участі Великобританії, яка раніше заявила про намір вийти зі складу союзу.

Нагадаємо, референдум про вихід Великої Британії з Європейського Союзу відбувся 23 червня. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% - хотіли залишитися у ЄС.

Після підбиття підсумків референдуму прем'єр-міністр Девід Кемерон анонсував свою відставку. 13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка заявляла, що Велика Британія домагатиметься максимально вигідних умов виходу з Євросоюзу.

3 вересня у Лондоні, Единбурзі та Бірмінгемі пройшли багатотисячні демонстрації людей, котрі виступають проти того, щоб Велика Британія вийшла зі складу Європейського Союзу.

Велика Британія була членом ЄС протягом 43 років.

Тим часом лідери Євросоюзу закликали Мей не затягувати з відкриттям переговорів про вихід країни з ЄС.

Додамо, що, на думку очільника Міністерства фінансів Великої Британії Філіпа Хеммонда, процес виходу країни з Євросоюзу, що передбачає укладання нових торговельних угод, які всі решта 27 країн ЄС повинні будуть ратифікувати, може затягнутися на період до 6 років.

Мей каже, що переговори про Brexit цього року не почнуться.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1820 | Додав: adminA | Теги: Brexit ЄС, критичний стан, Меркель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]