Ср, 2024-04-24, 12:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Мільярдера і його чотирьох спільників стратили у Китаї
11:15
Мільярдера і його чотирьох спільників стратили у Китаї

 У понеділок, 9 лютого, в Китаї був приведений у виконання смертний вирок щодо п'яти членів злочинного угруповання мафіозного характеру, повідомляє Xinhua. У числі страчених - мільярдер Лю Хань, його брат Лю Вей і ще троє спільників.

Смертний вирок був приведений у виконання після того, як був затверджений Верховним народним судом КНР.

Нагадаємо, суд першої інстанції засудив п'ятьох ватажків злочинного угруповання до страти в травні минулого року за звинуваченням у створенні і участі в злочинній організації, вчиненні умисних вбивств та інших злочинів. Після оголошення вироку обвинувачені у встановлений термін подали апеляцію в Народний суд верхнього ступеня провінції Хубей.

7 серпня 2014 народний суд верхнього ступеня провінції Хубей оголосив про рішення залишити в силі смертний вирок щодо Лю Ханя, Лю Вея і ще трьох ватажків злочинного угруповання, винесений судовим органом першої інстанції. Як повідомляє ТАСС, ще п'ятеро засуджені до смертної кари з відстрочкою на два роки, чотирьом призначено довічне ув'язнення і ще 22 отримали різні тюремні терміни.

Процес над бандою Лю Ханя став одним з найбільших судових розглядів над представниками мафіозних структур.

Бізнесмен був затриманий поліцією в березні 2014 року. За даними слідчих, він організував під "дахом" з боку чиновників мережу гральних салонів з "однорукими бандитами". Злочинний бізнес існував в Гуанхань (провінція Сичуань).

Раніше Лю очолював горнодибивающій холдинг Sichuan Hanlong Group, який намагався придбати австралійську компанію Sundance Resources Ltd. У 2012 році Лю Хань зайняв 148-у сходинку в списку найбагатших китайців, складеному Forbes.

За даними китайської преси, тісні неформальні зв'язки у владних колах допомогли магнату отримати мандат депутата в дорадчому органі провінції Сичуань.

Передбачається, що Лю Хань користувався заступництвом вже колишнього міністра громадської безпеки КНР Чжоу Юнкана. А знешкодили банду бізнесмена в рамках боротьби з корупцією.

Як встановив суд, Лю Хань брав участь у фінансових махінаціях разом з Чжоу Юнканом. Крім того, магнат і його поплічники з 1993 року скоїли не менше дев'яти вбивств, а також напади. У деяких випадках бандити позбавляли потерпілих волі з метою вимагання.

При обшуку у підозрюваних вилучили 20 одиниць вогнепальної зброї та три гранати. За версією прокуратури, обвинувачені "зробили все можливе, щоб спокусити і розбестити чиновників, а потім при їх підтримці розширити вплив на суспільство".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11014 | Додав: admin | Теги: китай, мільярдер, страта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]