Пт, 2024-04-19, 19:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 14 » Мільярди Януковича арештували. Йому загрожує заочний суд
10:03
Мільярди Януковича арештували. Йому загрожує заочний суд

 Генпрокуратура і Мін'юст внесли в парламент невеликі поправки, що усувають бюрократичні перепони для проведення суду над Януковичем і Ко в заочному режимі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як пояснює міністр, це дозволить "не чекаючи упіймання втікачів - обернути в дохід України заарештовані активи "сімейних". "Активи, раніше вкрадені у народу", - уточнив Аваков.

За його словами, обсяг вкрадених Януковичем і його поплічниками грошей складє близько 2 мільярдів доларів.

"Крім активів у нерухомості і часток у компаніях, заарештовані українськими силовиками грошові активи (гроші на розрахункових рахунках і високоліквідні цінні папери) складають:

$ 2 млрд. за кордоном + $1,8 млрд. І 6 млрд. грн. всередині країни", - зазначив міністр і додав, що "ця сума більша, ніж затверджений річний бюджет Міністерства оборони + МВС і Нацгвардії".

"Нехай клюють і картають мене ліберали, але скажу точно - Україні дуже потребне якнайшвидше рішення суду, яке оберне ці гроші в бюджет країни! Нехай заочне, справедливості в цьому випадку воно не зменшить", - підсумував Арсен Аваков.

Напередодні Аваков заявив, що Інтерпол оголосив у розшук екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова і ще чотирьох осіб.

В кінці квітня в Лондоні Олег Махніцький - на той час в.о. генерального прокурора України - заявив, що колишній президент Віктор Янукович вкрав у держави понад 100 мільярдів доларів. За його словами, частина цих коштів опинилася в європейських банках, частина - вивезли до Росії. Мінімум 32 мільярди, стверджує Махніцький, були перевезені через кордон на початку року готівкою - у вантажівках.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11007 | Додав: admin | Теги: янукович, мільярд, арешт, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]