Ср, 2024-05-08, 17:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Липень » 12 » Мільярди злотих перерахували за кордон іммігранти в Польщі
00:26
Мільярди злотих перерахували за кордон іммігранти в Польщі

Грошові перекази з-за кордону. Іммігранти, які працюють у Польщі, у першому кварталі 2023 року відправили за кордон 7,6 мільярда злотих, з яких понад 60 відсотків - в Україну.

Тим часом, перекази до Польщі в цей період становили 4,8 млрд злотих, а основним напрямком була Німеччина, свідчать дані Національного банку Польщі, повідомляє tvn24.pl.

Гроші з Польщі: сума переказів суттєво зросла

Перекази з Польщі від працюючих іммігрантів у першому кварталі 2023 року становили 7,6 млрд злотих, що на 1,7 млрд злотих більше, ніж у відповідному періоді 2022 року, повідомив НБП у звіті щодо платіжного балансу за перший квартал.

Національний банк поінформував, що зафіксоване збільшення стало результатом зростання трансфертів від короткострокових іммігрантів: цей показник у першому кварталі 2023 року становив 6,0 млрд злотих проти 4,8 млрд злотих у першому кварталі 2022 року.

За даними НБП, у географічній структурі продовжували домінувати перекази в Україну. Вони становили 4,7 млрд злотих або 62,4% від усіх переказів. У НБП повідомляють, що також зросли кошти, перераховані до сусідніх з Польщею країн, особливо до Білорусі.

Перекази до Польщі від емігрантів: сума також зросла

Перекази до Польщі від емігрантів у першому кварталі 2023 року становили 4,8 млрд злотих порівняно з 4,4 млрд злотих у тому ж кварталі 2022 року, повідомили в НБП.

У першому кварталі 2023 року через роботу поляків за кордоном до країни було перераховано 4,8 мільярда злотих. Ця сума складалася з грошових переказів від короткострокових емігрантів у сумі 1,6 мільярда злотих (тобто 34,1 відсотка всіх переказів) та від довгострокових мігрантів на суму 3,2 мільярда злотих (тобто 65,9 відсотка від загальної суми), пише Центральний банк.

НБП повідомляє, що зафіксоване зростання переказів порівняно з першим кварталом 2022 року відбулося, в основному, через слабший обмінний курс польського злотого та більший, ніж рік тому, приплив коштів з Німеччини, Нідерландів та Норвегії. З іншого боку, зафіксовано зменшення коштів, перерахованих до Польщі з Великої Британії та Ірландії.

Країною з найвищим обсягом грошових переказів залишалася Німеччина. У першому кварталі 2023 року поляки, які там працюють, перерахували в країну 1,6 млрд злотих. Друге місце посіла Велика Британія, з якої до Польщі надійшло 0,7 млрд злотих. Загалом грошові перекази з цих двох країн становили 48,3 відсотка всі трансферів

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 1125 | Додав: admin | Теги: Польща, Іммігрант, злоті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]