Чт, 2024-03-28, 13:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Листопад » 6 » Мільйонні збитки виявив аудит Держрезерву
00:16
Мільйонні збитки виявив аудит Держрезерву

держрезерв Ревізія Державної аудиторської служби України виявила в Державному агентстві резерву України зникнення тисяч тонн зерна, прострочені продовольчі товари на сотні мільйонів гривень і багатомільйонні фінансові махінації, повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням на сайті Мінекономіки в четвер, за результатами перевірок наявності зернових запасів виявлено факти псування зерна (неможливість його подальшого використання навіть для кормів) на суму 35,5 млн грн. Причина – недбале та неналежне зберігання без дотримання будь-яких регламентів. Приміром, терміни зберігання зернової продукції становлять два роки, тоді як зерно на держпідприємствах – продукція 2010-2011 років.

Крім того, сума виявленої нестачі зерна лише на одному з підприємств Держрезерву становить 27,9 млн грн.

"Слід наголосити, що ця вартість зерна зазначена в облікових цінах на момент його закладки. Тобто на сьогодні сума збитків може бути в кілька разів вищою", – пояснили в Мінекономіки.

Відомство зазначає, що на підприємствах виявлено товари продовольчої групи, терміни придатності яких уже давно закінчилися. Таких прострочених товарів, які можуть бути лише утилізовані, налічується на суму понад 100 млн грн. Також на підприємствах виявлено прострочені товари непродовольчої групи на 200 млн грн.

«Щодо фінансово-господарської діяльності підприємств Держрезерву, то сума порушень сягнула 31,4 млн грн. Щодо апарату Держрезерву виявлено порушення на 1,7 млн грн», – повідомило Мінекономіки.

Ревізія також встановила порушення законодавства під час здійснення публічних закупівель без укладення договорів. Матеріали передано до Національного антикорупційного бюро (НАБУ), СБУ та Національної поліції України.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1386 | Додав: admin | Теги: збитки, держрезерв, аудит | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]