Сб, 2024-04-20, 03:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 3 » Місце Сонячної системи, де можуть оселитися люди назвали у NASA
19:21
Місце Сонячної системи, де можуть оселитися люди назвали у NASA

Вчені NASA назвали найкраще для колонізації людиною небесне тіло в Сонячній системі, повідомляє The Scientific American.

"Потенційним будинком для людини можуть стати супутники Юпітера і Сатурна. Є безліч варіантів серед них, але переможець очевидний. Титан є найбільш схожим на Землю небесним тілом", - заявили вчені.

Титан, окрім Землі, є єдиним місцем у Сонячній системі, яке має рідкісні озера з вуглеводнів. На відміну від Марса супутник Сатурна має щільну атмосферу, на 95% складається з азоту. Це, а також магнітне поле газового гіганта, дозволить захистити від космічної радіації. Атмосферний тиск біля поверхні супутника в 1,5 рази більший, ніж на Землі, що дозволяє спростити скафандр для потенційних колонізаторів і комфортно порівняно з Марсом почуватися на супутнику Сатурна. А наявність вуглеводнів і водяного льоду в надрах Титана дозволить не турбуватися про ракетне паливо.

При цьому перешкодами на шляху до колонізації вчені вбачають низькі температури на Титані (180 градусів Цельсія нижче нуля), а також велику відстань до Землі (сім років літа). Меркурій вчені не вважають придатним для колонізації через високу радіацію і різкі перепади температур.

Венера, на їхню думку, також непридатна для постійного заселення. Причина цього: величезний атмосферний тиск у 93 рази перевищує земний і високі, близько +460 градусів Цельсія, температури. Недоліками Марса вчені вбачають розріджену атмосферу, високу радіаційну небезпеку і обмеження, пов'язані з ресурсами.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1741 | Додав: adminA | Теги: життя, Сонячна система, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]