Сб, 2024-04-20, 16:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Травень » 21 » Місія МВФ почала роботу в Україні
08:42
Місія МВФ почала роботу в Україні

21 травня в Україні починає свою роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула для того, щоб надати оцінку українським реформам, які уряд зобов’язався провести в межах програми співпраці.

Зазначається, що місія МВФ перебуватиме в Україні 2 тижні. Протягом цього періоду представники фонду планують провести низку зустрічей з українськими урядовцями.

За підсумками роботи місії мають ухвалити рішення про готовність України до отримання нового траншу у розмірі 1,3 мільярда доларів.

Зазначимо, що серед вимог МВФ до України було зрівняння цін на газ для населення з ринковими цінами, проведення реформи у банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету. Також до цих вимог додалось запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яку Конституційний суд визнав неконституційною.

Разом з місією МВФ, в Україні працюватимуть представники ЄС, які ухвалюватимуть рішення про продовження програми макроекономічної допомоги та виділення нового траншу у розмірі 500 мільйонів євро. Водночас для ЄС ключовою умовою надання траншу є продовження співпраці з МВФ.

Раніше американський банк JP Morgan, прогнозував, що до кінця 2019 року Україні не вдасться отримати новий транш Міжнародного валютного фонду в межах кредитної програми stand-by.

Очільниця МВФ висловила стурбованість судовими справами навколо націоналізації ПриватБанку.

Нагадаємо, в Нацбанку запропонували розпочати переговори з МВФ щодо нової програми восени 2019 року.

18 грудня Рада директорів МВФ затвердила нову кредитну програму для України та ухвалила рішення про виділення першого траншу на 1,4 мільярда доларів. Перший транш МВФ у межах нової кредитної програми, перерахували Україні 21 грудня 2018 року. Його зарахували до міжнародних резервів України. Всього протягом 2019 року Україна має отримати ще 2 транші МВФ.

Черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1537 | Додав: adminA | Теги: Місія, україна, МВФ, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]