Чт, 2024-04-25, 17:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Листопад » 14 » Місто древньої цивілізації інків знайшли за допомогою лазерів у Перу
07:21
Місто древньої цивілізації інків знайшли за допомогою лазерів у Перу

 Археологи досліджували стародавнє поселення на вершині гори в перуанських Андах, яке передувало знаменитому місту інків Мачу-Пікчу.

Поселення знаходиться в археологічній зоні, відомої як Ват’а, що в перекладі з місцевої мови корінних народів означає «острів», на висоті близько 13 000 футів (4 км). Це приблизно на 5000 футів вище, ніж Мачу-Пікчу, вінець цивілізації інків.

"Тут уже майже немає дерев і рослинності, навколо — величні гори, і звідси відкривається прекрасний вид на навколишні долини", — розповіли вчені.

Дослідник National Geographic Альберт Лін — разом з археологами Аданом Чокка Арсе і Томасом Харді - використовував революційну технологію, відому як LiDAR, щоб розкрити всю протяжність цього міста, яке було заселене інками і представниками племен, які часто згадуються як «пре-інки».

Ця технологія використовує прилади, встановлені на літаку, які випромінюють імпульси лазерного випромінювання з частотою сотні тисяч разів в секунду, що дозволяє створювати докладні 3D-карти, які розкривають рельєф місцевості і будь-які стародавні штучні об'єкти, які зазвичай не видно зверху.

Місто було досліджено і раніше, з використанням традиційних археологічних методів. Тоді вчені виявили сліди могил, церемоніальних площ, житлових районів і великої навколишньої стіни.

Проте, провівши дослідження за допомогою LiDAR археологи змогли виявити ще багато небачених раніше особливостей. Серед цих особливостей команда змогла ідентифікувати характерну терасу інків, а також кругові структури, пов’язані з пре-інками.

Дослідники говорять, що це місце було, в деякому сенсі, шаблоном для міста Мачу-Пікчу, яке було побудоване в середині 15 століття.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1441 | Додав: adminA | Теги: місто, Перу, Древня, лазер, цивілізація, інки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]