Вт, 2024-04-23, 14:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 13 » "Митний безвіз": які вигоди для вітчизняного бізнесу
00:47
"Митний безвіз": які вигоди для вітчизняного бізнесу

митний безвіз У Міністерстві фінансів розповіли про вигоди вітчизняного бізнесу з початком міжнародного застосування NCTS.

7 липня 2022 року було прийнято ключове рішення, необхідне для приєднання України до двох митних конвенцій (Конвенції про процедуру спільного транзиту і Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами) та міжнародного застосування NCTS, яке вже прийнято називати «митним безвізом».

На думку багатьох міжнародних експертів, міжнародне застосування NCTS для України є саме тим інструментом, який зможе, з одного боку, пришвидшити проходження товарів через кордон та їх митне оформлення, а з іншого - зберегти вектор на євроінтеграцію і навіть виконати частину своїх зобов'язань.

Після приєднання до NCTS можливим стане:

  • переміщувати товари на підставі однієї транзитної декларації та однієї гарантії між 36 країнами світу (між Україною та країнами ЄС, Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном та Швейцарією).
  • для авторизованих відповідно до правил ЄС підприємств - отримувати та відправляти товари на своєму підприємстві без заїзду на митні термінали як транзитне спрощення для переміщень між цими країнами.

Окрім цього, міжнародне застосування NCTS пожвавить і ринок фінансових послуг, оскільки з приєднанням України до неї українські фінансові гарантії почнуть діяти ще у 35 країнах світу. Це відкриває нові можливості для наших банків, страхових та інших фінансових компаній.

Міжнародне застосування NCTS у комплексі із запровадженою раніше програмою АЕО, а також митними спрощеннями, які планується відкрити для підприємств без статусу АЕО, відкриває для українського бізнесу навіть більші можливості порівняно із відносними втратами від запланованого скасування існуючої процедури ІМ40ЕА та експорту без заїзду на митний термінал.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1221 | Додав: admin | Теги: вітчизняний, безвіз, бізнес, митний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]