Пт, 2024-04-26, 00:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 3 » Міжнародні нагороди здобули 10 українських картин
16:23
Міжнародні нагороди здобули 10 українських картин

 У 2017 році в кінопрокат вийдуть фільми з участю українських музикантів Джамали та Дзідзьо: документальна стрічка Анни Акулевич Jamala.UA про відому співачку і "Dzidzio "Контрабас" – нова робота режисера Любомира Левицького ("Тіні незабутих предків"). Назва нового проекту Левицького багато про що розкаже, пише Дмитро Левицький у своєму матеріалі для DT.UA.

А ось що каже в одному з інтерв'ю режисер: "Ця стрічка реально відкриє нового кіногероя для України і нового для країни актора Дзідзьо. Тому що у нього величезний талант і велике бажання дарувати людям позитив".

У новому році на українських екранах можна очікувати близько 40 вітчизняних кінопрем'єр. Деякі з них перейдуть з 2016-го (оскільки з якихось причин на екранах не стартували). Деякі спеціально готуються саме під Новий рік. Жанрова палітра досить яскрава: фентезі, соціальні драми, документальні проекти.

Десять фільмів, створених за підтримки Державного агентства України з питань кіно, у 2016 році стали переможцями міжнародних та всеукраїнських фестивалів. Про це УНН повідомили у відповідь на інформаційний запит у прес-службі агентства.

Так, стрічка Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці", яка за перший вікенд прокату зібрала 552 тис. грн, окрім перемоги на Одеському міжнародному фестивалі, одержала приз екуменічного журі Міжнародного кінофестивалю Мангайм-Гайдельберг.

"Виконавиця головної ролі у фільмі "Гніздо горлиці" Римма Зюбіна отримала "Особисту нагороду за досягнення в неперевершеному виконанні ролі" на цьому ж фестивалі", — додали у прес-службі Держкіно.

До того ж, повнометражну стрічку, яка розповідає про долю жінки-заробітчанки, визнано найкращим художнім фільмом за версією журі 4-го Індійського міжнародного кінофестивалю.

Найкращим іноземним фільмом стала картина Олени Дем’яненко "Моя бабуся Фані Каплан", виборовши перемогу на London Crystal Palace International Film Festival. А виконавця однієї із головних ролей кінофільму Мирослава Слабошпицького нагородили призом за найкращу акторську роботу на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Крім того, відзнаки отримали короткометражний фільм "Кров’янка" та дві серії анімаційного циклу "Професіонали".

"Короткометражний фільм "Кров’янка" режисера Аркадія Непиталюка визнано Найкращим фільмом Національного конкурсу 46-го КМКФ "Молодість". Дві серії анімаційного циклу "Професіонали" — "Кухар" і "Столяр" — відзначено спеціальною згадкою журі в номінації "Телесеріали" Міжнародним фестивалем анімаційних фільмів для дітей і молоді "Золота монета Костянтина" у Сербії", — йдеться у повідомленні.

Кінокартина "Жива ватра" режисера Остапа Костюка здобула приз за найкращу операторську роботу на американському конкурсі Salem Film Fest 2016.

А документальний фільм Анастасії Харченко "Бекендор" виграв головну нагороду в номінації "Фільми про охорону природи/довкілля/дикої природи" на Міжнародному кінофестивалі у Бангладеш CreActive International Open Film.

Серед переможців міжнародних фестивалів є українські проекти, котрі ще не вийшли в прокат. Так, зокрема, сценарій Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" став переможцем 10-ї сесії Scrip Teast Award, яка проводилася у рамках Каннського кінофестивалю.

Головний приз конкурсу Works-in-progress отримав українсько-словацький кінопроект "Межа" режисера Петера Беб’яка, а українсько-італійський кінопроект "Ізі" режисера Андреа Маньяні виборов спеціальну відзнаку журі конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event XX Міжнародного кінофестивалю Tallinn Black Nights Film Festival.

А кінопроект Ярослава Лодигіна "Ворошиловград" отримав нагороду Best Pitch Award на найбільшому ринку копродукції Східної та Західної Європи Connecting Cottbus-2016 у Німеччині.

Окрім того, в Україні цьогоріч вийшло чотири фільми у співпраці з іноземними партнерами.

"В Україні у 2016 році в прокат вийшли 4 фільми в копродукції з іноземними партнерами: "Тепер я буду любити тебе" (Грузія-Україна), "Жива ватра" (Україна-Польща), "Гніздо горлиці" (Україна-Італія) та "Моя бабуся Фані Каплан" (Україна-Франція)", — зазначили у відповіді на інформаційний запит.

Як повідомлялося, Держкіно виділить 1,1 млн грн на документальний фільм "Какофонія Донбасу". Також нагадаємо, що Держкіно уклало контракт на створення повнометражного мюзиклу "Гуцулка Ксеня".

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1931 | Додав: adminA | Теги: 10 українських картин здобули міжна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]