Сб, 2024-04-20, 10:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Листопад » 14 » МНС заспокоює: планове спалювання деревини - москвичі знову скаржаться на неприємний запах. ВІДЕО
09:48
МНС заспокоює: планове спалювання деревини - москвичі знову скаржаться на неприємний запах. ВІДЕО

Увечері 13 листопада і в ніч на 14 листопада жителі Москви знову відчули неприємний запах, як це було на початку тижня. Однак МНС запевняє, що нічого страшного на цей раз не трапилося: просто в Підмосков'ї проводилась планове спалювання деревини, через що в деяких районах Москви відчувався запах гару. Про це пише NEWSru.com.

Скарги від москвичів на неприємних запах у повітрі почали надходити 13 листопада після 18:00, у зв'язку з чим були створені оперативні групи в 11 адміністративних округах, повідомили у відомстві. За його відомостями, вранці 14 листопада "спалювання порубкових залишків" було зупинено, а при проведенні замірів концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі на стаціонарних постах і адресах заявників перевищення ГДК (гранично допустимих концентрацій. - ред.) не виявлено.

Раніше агентство РІА "Новости" з посиланням на прес-службу столичного главку МНС повідомляло, що запах гару відчувався в шести округах - південно-Східному, Центральному, Північному, Північно-Східному, Східному, і Південному, куди у зв'язку зі скаргами людей на неприємний запах вирушили оперативні групи для замірів ГДК речовин в повітрі з використанням мобільних лабораторій, у взаємодії з Мосекомоніторінга.

При цьому в МНС повідомляли, що жителі цих районів почали скаржитися на запах після 21:00 13 листопада, і що станом на 22:00 в атмосферному повітрі не було виявлено перевищення ГДК оксиду вуглецю, сірководню, діоксиду азоту, оксиду азоту.

Користувачі Twitter між тим писали, що запах сірководню повернувся в район Коптєва, який знаходиться на північному заході Москви. Крім цього, читачі NEWSru.com повідомили про неприємний запах на проспекті Миру. Аналогічна інформація надійшла і з інших районів столиці.

За даними "Известий", на неприємний запах поскаржилися і жителі підмосковних Щелково і Пушкіно.

Журналістам агентства "Москва" в МНС повідомили, що здоров'ю москвичів нічого не загрожує. "Запах присутній, ми працюємо над цим, - повідали в відомстві. - Мосекомоніторінг передає нашим фахівцям, що ГДК в межах норми".

МНС: відбувається планове спалювання деревини

Пізніше в підмосковному управлінні МНС повідомили, що "на території Московської області згідно графіку відбувається планове спалювання порубкових залишків, в результаті чого в Москві та деяких районах Підмосков'я може відчуватися запах гару", передає ТАСС.

У відомстві відзначили, що спалювання вирубаної деревини здійснюється на північний схід від Москви - на території міських округів Залізничний та Балашиха під наглядом співробітників Ногінського лісництва. При цьому в МНС зазначили, що за прогнозом синоптиків в ніч на 14 листопада очікується північно-східний вітер близько трьох метрів в секунду, який може перенести запах на житлові райони.

У Підмосков'ї перевищення гранично допустимої концентрації в повітрі продуктів горіння не з'являлися, стверджують в МНС. Обстановку в Підмосков'ї контролюють сім оперативних груп МНС, в Москві їх 19, уточнили в відомстві.

Нагадаємо, 10 і 11 листопада жителі багатьох районів Москви відчули жахливий сморід в повітрі. Можливим джерелом огидного запаху в МНС і Росприроднадзорі називали Московський нафтопереробний завод в Капотні, імовірно, який викинув токсини в атмосферу в зазначені дні. Однак власник заводу "Газпром нафта" завзято заперечує причетність МНПЗ до цієї історії. За фактом події завели кримінальну справу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11179 | Додав: adminA | Теги: москвичі. ВІДЕО, спалювання деревини, неприємний запах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]