Чт, 2024-04-18, 02:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 27 » Можуть допомогти впоратися з тривожним розладом фільми жахів
00:14
Можуть допомогти впоратися з тривожним розладом фільми жахів

фільм жах До такого висновку прийшли психологи з Чиказького університету. Вони запевняють, що перегляд серіалів і фільмів у жанрі жахів допомагає деяким людям справлятися з тривожним розладом, а також пережити страх і хвилювання в реальному житті.

Психіка людей з тривожним розладом сприймає повсякденні події як якусь серйозну загрозу, через що пацієнт не може заспокоїтися і відчуває себе приреченим. А хорори здатні дати емоційну розрядку. Адже зіткнувшись з чимось жахливим, людина намагається втекти або сховатися. Фільми жахів перемикають увагу людини, викликають страх, а потім розслаблення.

Таким чином фільми жахів допомагають відвернути мозок від зовнішніх подразників, переключивши увагу на сюжет. Крім того, вони допомагають людині зрозуміти, що причини повсякденної тривоги можуть бути такими ж нереальними, як і чудовиська на екрані.

Якщо хтось відчуває занепокоєння, він може виявити, що жах допомагає йому перестати думати про інші речі у своєму житті. Жах змушує глядача зосередитися – монстр на екрані притягує нас і фокусує нашу увагу,– говорить один з дослідників Колтан Скривнер.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1362 | Додав: admin | Теги: фільм, тривожний, розлад, Жах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]