Пт, 2024-03-29, 10:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 6 » Можуть дозволити запускати ракети у космос приватним компаніям в Україні – законопроект
15:06
Можуть дозволити запускати ракети у космос приватним компаніям в Україні – законопроект

29 серпня у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 1071 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності”. Головний вектор документу – дозвіл приватним компаніям запускати ракети у космос.

На думку ініціаторів законопроекту, це має позитивно відобразитися на розвиткові космічної галузі України, залучити інвестиції та призведе до створення нових робочих місць.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, пропонується скасувати обмеження на ведення підприємницької діяльності для суб’єктів космічної діяльності приватної форми власності. Головна ціль документу – забезпечити розвиток, підвищення інвестиційної привабливості, створення конкурентного середовища для розвитку космічної галузі в Україні поряд із державним сектором підприємств приватної власності.

Отож, пропонується внести зміни до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши адміністративну відповідальність суб’єктів господарювання за: провадження господарську діяльність без подання декларації про провадження господарської діяльності; надання недостовірної, не в повному обсязі інформації у декларації про провадження господарської діяльності; порушення строку повідомлення про всі зміни даних, які були зазначені у поданій декларації.

Також законопроектом передбачається внести зміни до законів України “Про підприємництво”, “Про космічну діяльність”, “Про страхування”. Станом на 2019 рік в Україні дозволено вести діяльність, пов’язану з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв дозволена лише державним компаніям..

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1421 | Додав: adminA | Теги: законопроект, україна, запуск, космос, Ракета, дозвіл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]