Пт, 2024-04-26, 04:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 13 » Мозковий чіп для відновлення зору скоро почнуть тестувати у Гарварді
07:17
Мозковий чіп для відновлення зору скоро почнуть тестувати у Гарварді

 У Гарварді створено чіп, який стимулює зорову зону кори головного мозку і створює імітацію зору без допомоги очей. Тестування його на приматах може початися в березні 2017 року.

Про це повідомляє hi-news.

"Щоб вирішити проблему, в Гарвардській медичній школі вирішили вживити імплант в поверхню головного мозку - так він продовжить залишатися в робочому стані. Для чистоти експерименту другій контрольній групі приматів чіп імплантують всередину мозку, а потім порівняють отримані результати ... В даному випадку роль очей виконуватимуть відеокамери, сигнал з яких буде передаватися на мікроскопічний імплант, який стимулює мозкову активність", - вказується в публікації.

Кінцева мета проекту - допомогти мавпам орієнтуватися на місцевості, сприймаючи світло, тіні і геометричні форми.

Мікрочіпи, що вживлені в мозок і допомагають людям з обмеженими можливостями знову почати жити повноцінним життям, вже досить давно проходять випробування, дозволяючи, наприклад, тримати людям предмети паралізованою рукою.

Незважаючи на те, що вчені далеко просунулися в області створення таких мозкових імплантів, технологія не позбавлена ​​недоліків, адже з часом чіпи, імплантовані в мозок, перестають працювати через те, що електроди обростають тканинами, які вже не дозволяють чіпу взаємодіяти з мозком на належному рівні.

Відзначимо, двоє жителів Британії, що страждали повною сліпотою протягом багатьох років, зуміли частково відновити свої зорові здібності завдяки революційній технології. На задній стороні їхньої сітківки були закріплені мікрочіпи, що дозволило пацієнтам знову бачити світло і обриси деяких предметів.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1914 | Додав: adminA | Теги: Зір, відновлення, Гарвард, мозок, тест, чіп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]