Пт, 2024-04-19, 21:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Січень » 11 » Мультимедійна виставка, присвячена Щедрику, відкриється у Музеї кіно
00:46
Мультимедійна виставка, присвячена Щедрику, відкриється у Музеї кіно

щедрик 12 січня в Музеї кіно Довженко-Центру відкриється мультимедійна виставка, присвячена відомій на весь світ українській пісні Щедрик.

Мультимедійна виставка про шлях української мелодії від фольклорної пісні до відомого на весь світ різдвяного гімну створена Міністерством закордонних справ України. У рамках масштабної кампанії Щедрик: магія Різдва / Shchedryk: celebrating Christmas magic.

Мовою сучасного мистецтва, через використання звуку, проєкцій, анімацій, кінетичних об’єктів, глядачі побачать історію Щедрика, точки перетину музичної композиції з історією України та світовою культурою.

Автори мультимедійної інсталяції – PHOTINUS studio. Автор графіки — Олексій Сай. Автор саундтреку — Георгій Потопальський. Авторка наративу проєкту — Тіна Пересунько, засновниця ГО Інститут Леонтовича. Айдентика проєкту — Максим Шаповал.

Виставку та мультимедійну інсталяцію можна буде переглянути з 12 до 16 січня (Музей кіно Довженко-Центру, вулиця Васильківська, 1). Вхід на подію вільний.

Нагадаємо, що в 2022 році виповнюється 100 років як варіант «Щедрика» в обробці Леонтовича прозвучав у Карнегі-холі в Нью-Йорку. Щедрівка стала суперхітом в американській версії — «Carol of the Bells». В оригінальному вигляді створено її було ще 1901 року.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: музей, щедрик, кіно, виставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]