Пт, 2024-03-29, 12:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 19 » МВС: Виборцю світить три роки за селфі з бюлетенем
08:08
МВС: Виборцю світить три роки за селфі з бюлетенем

У день виборів президента, які відбудуться в неділю, 31 березня, громадянин України, перебуваючи на виборчій дільниці, не має права робити т.зв. "селфі" або ж фотографувати свій бюлетень, на якому стоїть відмітка за кандидата. За інформацією радника глави МВС Івана Варченка, подібні дії загрожують обмеженням свободи, оскільки тепер "фотозвіт" з кабінки для голосування підпадає під статтю про підкуп виборців.

За словами радника Арсена Авакова, згідно з практикою проведення минулих виборчих кампаній, громадянин, який продав свій голос і зробив відповідний доказ на телефон, отримував за це грошову винагороду.

Тепер же виборця, який сфотографував свій бюлетень або ж просто продемонстрував його комусь на ділянці, можуть покарати трьома роками обмеження волі.

Аналогічні дії членом виборчої комісії або спостерігачем, як суб'єктами виборчого процесу, загрожують вже реальним терміном у три роки позбавлення волі.

"Обмеження свободи – це те, що ви маєте можливість спілкуватися з дружиною і дітьми, а позбавлення волі – це те, що ви сидите у в'язниці постійно", – пояснив Іван Варченко.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1479 | Додав: adminA | Теги: селфі, Бюлетень, тюрма, вибори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]