Пт, 2024-03-29, 15:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Жовтень » 27 » На акціях протесту в Білорусі затримано 235 людей
00:12
На акціях протесту в Білорусі затримано 235 людей

білорусь акція протест За даними незареєстрованого в Білорусі правозахисного центру "Весна" на несанкціонованих акціях протесту в Білорусі в понеділок затримано понад 230 осіб.

У списку "Весни" 235 прізвищ. Найбільше затримань, за даними правозахисників, проводилося в Мінську. Також вони відбулись у Бресті, Гродно, Ліді, Могильові.

У Білорусі вже третій місяць тривають масові протести незгодних із підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

Протестувальники вимагають відставки чинного президента республіки Олександра Лукашенка (Захід не визнає Лукашенка законно обраним президентом ІФ), звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

Раніше екс-кандидат в президенти Світлана Тихановська виступила з "ультиматумом", в якому містився заклик до загальнонаціонального страйку з 26 жовтня в разі відмови Лукашенка виконати вимоги протестувальників.

Уранці в понеділок білоруські телеграм-канали та ЗМІ почали повідомляти про збори робітників і можливі страйки на низці великих білоруських підприємств.

Приходили також повідомлення про "сидячі" страйки в низці білоруських вузів. Студенти деяких вузів вийшли також невеликими колонами на вулиці Мінська. За повідомленнями очевидців, на студентських акціях відбулися затримання.

Уже понад 10 людей затримані в центрі Мінська, де ввечері в понеділок проходить несанкціонована "загальнонаціональна акція на підтримку страйків".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1382 | Додав: admin | Теги: Протест, акція, Білорусь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]