Вт, 2024-04-16, 07:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Лютий » 6 » На дві частини розділили квантовий комп’ютер
00:19
На дві частини розділили квантовий комп’ютер

квантовий комп’ютер Європейські фізики розділили квантовий комп’ютер на дві частини і віддалили їх один від одного на 60 метрів. Вийшов "розподілений" квантовий обчислювальний блок.

Автори роботи розповіли, що головна перешкода для розробки квантових комп’ютерів – то, що поки не можна об’єднувати велику кількість кубітів, не вносячи перешкод в роботу їхніх сусідів. Рішенням проблеми може бути фізичне розділення компонентів комп’ютера.

Група фізиків зробила крок в сторону цього рішення. Обчислювальний вузол являє собою два кубіта, які з’єднані лінією з оптоволокна довжиною в 60 метрів. Кожен блок тут складається з атома рубідію. Він знаходиться всередині оптичної пастки. Остання дозволяє «заплутувати» атом і частки світла. Такі пастки і лінію оптичного зв’язку можна конфігурувати таким чином, що частка світла, яка відіб’ється спочатку від одного кубіта, а потім від другого, «заплутає» їх і зробить частиною одного обчислювального блоку квантового комп’ютера.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1391 | Додав: admin | Теги: розподіл, комп’ютер, квантовий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]