Чт, 2024-04-25, 18:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 28 » На Марсі планують поселити мільйон чоловік. ВІДЕО
10:18
На Марсі планують поселити мільйон чоловік. ВІДЕО

Компанія SpaceX опублікувала відеоролик про свою проектовану міжпланетну транспортну систему (Interplanetary Transport System, ITS). У відео змодельований пілотований політ на Марс.

Згідно з роликом, SpaceX планує доставляти корабель на земну орбіту за допомогою ракети-носія, яка потім буде повертатися на Землю для нового старту. На орбіті корабель проведе дозаправку, після чого вирушить на Марс.

Докладно про програму засновник SpaceX Ілон Маск розповів 27 вересня на Міжнародному астрономічному конгресі в Гвадалахарі.

Напередодні Маск повідомив про проведення стендових випробувань двигуна Raptor, який передбачається використовувати для польотів на Марс.

Засновник SpaceX Ілон Маск має намір поселити на Марсі мільйон осіб, щоб "врятувати людство від неминучої загибелі", пише Слон.

"Ми з'ясовуємо, як взяти вас на Марс і побудувати самопідтримуюче місто, щоб стати по-справжньому міжпланетним видом", - сказав Маск.

Засновник SpaceX зазначив, що колонізація забере 40-100 років, за які буде здійснено 10 тисяч польотів. При використанні традиційних методів вартість перельоту на Марс становитиме 10 млрд дол. на людину. Маск заявив, що потрібно знизити вартість поїздки, щоб "якомога більше людей хотіли переїхати". Він додав, що до 2035 році на Марс можна буде долетіти за 80 днів. "Нам слід виходити з більш реалістичних цифр, наприклад з урахуванням середньої вартості будинку, яка в США становить 200 тисяч дол.", - пояснив винахідник.

Маск пояснив, що ранній Марс був схожий на Землю, тому вчені зможуть вирощувати на планеті рослини, стискаючи атмосферу.

"Ранній Марс був таким, як тепер Земля. Марс отримує достатньо сонячного світла, у нього є досить розряджена атмосфера. Ми зможемо вирощувати рослини на його поверхні", - сказав глава SpaceX.

На конгресі була також представлена модель корабля. Він використовує 42 двигуни, його довжина – 77,5 метра, діаметр – 12 метрів. Засновник SpaceX запевнив, що один корабель вмістить 100 осіб, разом з їхнім багажем і витратними матеріалами. SpaceX вже успішно випробувала двигун для міжпланетних подорожей. Кожна ракета буде вирушати у космос один раз на 26 місяців, перша з них доставить на Марс завод з виробництва палива, який буде розширюватися вже на планеті.

Перший космічний корабель, за планами винахідника, буде побудовано протягом чотирьох років. При цьому до 2035 році до Марса можна буде дістатися за 80 днів.

Нагадаємо, в квітні 2016 року SpaceX оголосила про плани відправити космічний корабель на Марс не пізніше 2018 року (мова йшла не про пілотований політ). Засновник компанії Ілон Маск неодноразово висловлювався за колонізацію планети. SpaceX в даний час займається доставкою вантажів на Міжнародну космічну станцію та виведення супутників на орбіту Землі. Компанії першою в історії вдалося здійснити посадку на землю першої ступені ракети-носія Falcon 9 після польоту на орбіту, причому не тільки на землю, а й на платформу в океані.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1876 | Додав: adminA | Теги: мільйон чоловік, поселення, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]