Сб, 2024-04-20, 13:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 24 » На місці нинішнього Пекіну знайдено перші цивілізовані поселення
14:01
На місці нинішнього Пекіну знайдено перші цивілізовані поселення

На околиці Пекіну китайські археологи знайшли керамічні й порцелянові посудини, глиняні фігурки тварин, мідні знаряддя праці та дзеркала, котрі дозволяють покращити датування періоду заснування міста і появи на його території перших помешкань, передає телеканал NTD.

"Ці старовинні скарби пролили світло на життя давнього міста, яке існувало набагато раніше, ніж передбачалося", - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що їх створили ще до вступу на престол першого правителя централізованої китайської держави у 221 році до нашої ери.

Також вчені виявили понад 1000 поховань. Велика частина з них відноситься до періоду пізньої імперії Хань 25-220 року нашої ери.

"На місці розкопок на околиці Пекіна виявлено близько 10 тисяч артефактів. Вони мають декілька особливостей. По-перше, вони походять з декількох династій в китайській історії й пов'язані з періодом тривалістю приблизно в 2000 років. По-друге, є кілька категорій знахідок: від посуду до побутових предметів, таких як бронзові дзеркала, гроші тощо", - каже заступник директора Інституту культурних реліквій Го Цзіннін.

Під час розкопок також було виявлено руїни міста імперії Хань. Його оточувала стіна квадратної форми. З кожної з чотирьох сторін її довжина становила 600 метрів.

Раніше передбачалося, що ця місцевість була заселена і стала торговим центром за правління династій Сунь і Тан в період з 581 по 907 роки нашої ери.

"Тепер ми припускаємо, що ця область була досить розвинена і процвітала раніше, ніж ми вважали до цього", - заявляє Юй Пін з Пекінського бюро культурної спадщини.

Знахідки були здійснені в районі Тунчжоу, де планують побудувати нову адміністративну зону. Він знаходиться приблизно за 24 кілометри від середмістя Пекіну. Це звичайний спальний район з багатоповерховими будинками. Тут, переважно, мешкають китайці, які щоранку їздять на роботу до столиці.

Як повідомлялося, Пекін готується приймати зимову Олімпіаду 2022 року.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 11669 | Додав: adminA | Теги: Пекін, перші цивілізовані поселення, нинішній | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]