Ср, 2024-04-24, 19:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 15 » На розмінування Донбасу Великобританія надасть 2 млн фунтів
16:25
На розмінування Донбасу Великобританія надасть 2 млн фунтів

Уряд Великобританії виділить 2 мільйони фунтів стерлінгів на розмінування Донбасу. Про це було оголошено 14 вересня на спільній прес-конференції міністрів закордонних справ двох країн - Бориса Джонсона і Павла Клімкіна, передає Deutsche Welle.

Гроші будуть надані до 2018 року в рамках проекту з розмінування, який реалізує британська гуманітарна організація "HALO Trust" за фінансової підтримки уряду країни.

За словами Клімкіна, цим британська допомога Україні не обмежиться. Сторони домовилися про сприяння в реформуванні української митної та судової систем, в питаннях подолання корупції та розвитку парламентаризму.

"Ми також будемо допомагати в реформуванні податкової системи, кілька наших великих фахівців, в тому числі податкових юристів, будуть працювати на Україну", - заявив Борис Джонсон.

Глава МЗС Великобританії також зазначив, що його країна підтримує реалізацію мінських угод як шлях врегулювання кризи на Донбасі. При цьому він підкреслив, що Великобританія вважає своїм завданням збереження санкцій проти Росії і має намір працювати в цьому напрямку спільно з Євросоюзом.

Раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що іноземні фахівці поки що не можуть проводити розмінування на території України, тому необхідно внести зміни до відповідних законів. 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1813 | Додав: adminA | Теги: Донбас, розмінування, 2 млн фунтів, Великобританія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]