Пт, 2024-04-19, 03:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Березень » 3 » На розвиток Польща отримала від ЄС 5,5 млрд євро у 2015-му
22:14
На розвиток Польща отримала від ЄС 5,5 млрд євро у 2015-му

Більше 5,5 млрд євро – це сума минулорічної кредитної лінії від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для Польщі.

Позики були використані здебільшого на будівництво та інфраструктуру автодоріг, колій і на розвиток малого та середнього підприємництва.

Віце-президент ЄІБ Ласло Бараняй повідомив, що одним із пріоритетних завдань банку є фінансування інфраструктури. Минулоріч банк надав 1,35 млрд євро кредиту на побудову автострад та автомагістралей в Польщі, пише polradio.pl.

Понад 350 млн євро було витрачено на побудову або модернізацію 300 км залізничних колій. Віце-президент ЄБІ додав, що цього року фінансова установа планує підписання кількох угод із польськими залізничними компаніями.

Майже 700 млн євро кредитів ЄІБ було залучено в енергетичний ринок Польщі. Банк підтримав позиками також наукову діяльність та дії, направлені на розвиток Польщі.

На це було надано близько 1 млрд євро. Приблизно стільки ж одержали малі та середні підприємства.

Ще понад 500 млн євро пішло на розвиток польських міст, здебільшого на модернізацію міського транспорту. Керівництво банку запевнило, що в 2016 році фінансова установа буде продовжувати кредитну лінію вже розпочатих інвестицій в Польщі.

ЄБІ хоче також долучитися до фінансування модернізації міст та розвитку енергетики.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1935 | Додав: adminA | Теги: розвиток, 2015-й, Польща, 5 млрд євро, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]