Пт, 2024-03-29, 10:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 31 » На темний бік Місяця збираються відправити космічний апарат китайці
19:16
На темний бік Місяця збираються відправити космічний апарат китайці

Інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що китайський космічний апарат почав підготовку до посадки на темному боці Місяця, інформує Глобал Аналітик.

Місія на Місяць є важливою складовою усієї китайської космічної програми.

"Космічний апарат Chang’e-4 увійшов на заплановану орбіту в неділю, "щоб підготуватися до першої в світі м’якої посадки на зворотному боці Місяця", — повідомляють китайські ЗМІ. Про час посадки не було надано жодної інформації.

Дотепер ще жоден космічний апарат не сідав на цьому боці природного супутника Землі.

Ракета "Довгий марш-3Б", що відправилася в космос, має на своєму борту спусковий апарат і місяцехід для вивчення поверхні Місяця.

Агентство Сіньхуа повідомляє, що космічний апарат вийшов на орбіту, розташовану в 15 кілометрах від поверхні. Серед завдань Chang’e-4 — обстеження місячної поверхні, її мінерального складу і радіаційні вимірювання.

Китай хоче наздогнати Сполучені Штати, щоб до 2030 року стати великою космічною державою. Наступного року КНР планує розпочати будівництво власної космічної станції.

Пекін підкреслює, що його амбіції є суто мирними, але Міністерство оборони США звинувачує китайців у проведенні заходів, спрямованих на запобігання використанню космічних ресурсів іншими країнами.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1523 | Додав: adminA | Теги: місяць, космічний, темний бік, апарат, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]