Чт, 2024-03-28, 19:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Березень » 4 » На відновлення України Японія надасть грант $170 млн
00:33
На відновлення України Японія надасть грант $170 млн

Україна отримає від Японії грантову допомогу розміром $170 млн на реалізацію Плану швидкого відновлення України.

Як повідомляється, відповідну угоду підписали посол Японії Мацуда Кунінорі та віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у п'ятницю.

Як повідомило Мінвідновлення, днем раніше віцепрем'єр також підписав меморандум, згідно з яким Програма розвитку ООН (ПРООН) здійснюватиме незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення житла в Київській області.

"Прозорість і підзвітність – базові принципи підходу до відбудови. Без виконання цих умов залучення міжнародних партнерів і загалом ефективне відновлення зруйнованого – неможливі. Успішний досвід нагляду та загалом співпраці з ПРООН в питаннях незалежного нагляду плануємо масштабувати й на інші проєкти відбудови в різних регіонах України", - зазначив Кубраков.

За його словами, таку співпрацю планується побудувати з іншими міжнародними організаціями - фінансовими чи експертними.

Окрім незалежного нагляду ПРООН підтримуватиме цифровізацію процесів реконструкції, розвитку та моніторингу у сфері регіонального розвитку, працюватиме над підвищенням потенціалу місцевого самоврядування в реалізації інфраструктурних проєктів, над доступом громад до міжнародного донорського фінансування та енергоефективністю соціальної інфраструктури.

Крім того, Програма розвитку ООН забезпечить технічну підтримку Україні у відновленні.

Як повідомлялося, уряд Японії виділив на відновлення України $170 млн, а до цього - ще $95 млн, які спрямував Програмі розвитку ПРООН у рамках партнерської угоди.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1139 | Додав: admin | Теги: відновлення, Японія, Грант, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]