Вт, 2024-04-16, 14:13
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Липень » 17 » На випадок воєнного стану Зеленський змінив законодавство для військових
09:11
На випадок воєнного стану Зеленський змінив законодавство для військових

Президент України Володимир Зеленський указом №524/2019 від 16 липня вніс низку змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах. Зміни і доповнення торкнулися норм про воєнний стан, повідомляється на сайті глави держави.

За запровадження воєнного стану військовослужбовці відправляються у населені пункти для створення військових адміністрацій зі збереженням на військовій службі без виключення зі списків особового складу.

Заміщення посад військовими проводиться згідно з переліком посад у військових адміністраціях, що підлягають заміщенню особами рядового і командного складу правоохоронних органів, і списком посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями та правоохоронцями у районній, обласній військовій адміністрації, затвердженими президентом за поданням головнокомандувача ЗСУ.

Відрядження до військових адміністрацій зі збереженням на військовій службі та відкликання проводиться за наказами начальника Генштабу. Про призначення військовослужбовців, відряджених на посади, адміністрації оповіщає Генштаб. Начальник Генштабу може відкликати з військової адміністрації військовослужбовців, надавши заміну.

Відряджені військовослужбовці звільняються від посад у військових адміністраціях і направляються у розпорядження у разі:

  •     припинення або скасування воєнного стану;
  •     завершення виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки;
  •     невиконання військовослужбовцям обов’язків на займаній посаді.

У розділі про терміни вислуги при «введенні воєнного стану» для молодшого і старшого офіцерського складу, які проходять службу, формулювання замінено на «оголошення стану війни», а терміни вислуги встановлюються "до дня і часу припинення стану війни".

Серед інших змін: кар’єрний ріст можливий не тільки з урахуванням досвіду служби, а й «рівня їх професійної компетентності, особистих якостей і досягнень і відповідності характеристикам посад, визначених Міністерством оборони України».

Курсанти після закінчення курсу підготовки / перепідготовки / підвищення кваліфікації призначаються на посади згідно з отриманою військово-облікової спеціальності, крім військовослужбовців, які зараховуються в розпорядження командира військової частини А0515 (Головне управління розвідки Міноборони України).

Нагадаємо, в минулому листопаді після російський агресії біля Керченської протоки за результатами засідання Військового кабінету, президент Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про введення воєнного стану. Депутати схвалили законопроект і глава держави підписав його. Воєнний стан було введено до 26 грудня в 10 областях, що межують з Росією, а також з лінією розмежування ОРДЛО і адмінкордоном із незаконно анексованим Кримом. Грудневі місцеві вибори у цих регіонах скасували.

Раніше команда Зеленського показала власну «військову доктрину», в якій описано бачення реформування армії та військово-промислового комплексу України відповідно до стандартів НАТО і в умовах зростаючої агресії РФ.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1466 | Додав: adminA | Теги: військовий, Зміна, воєнний, Законодавство, Зеленський, Випадок, стан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]