Чт, 2024-03-28, 18:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Січень » 16 » На захворювання серця можуть вказувати проблеми з плечима
00:28
На захворювання серця можуть вказувати проблеми з плечима

серце Вчені з’ясували, що у людей з симптомами, які підвищують ризик серцевих захворювань, можуть частіше з’являтися проблеми з плечима. Сюди відносяться біль в плечових суглобах і травма обертальної манжети (група м’язів і сухожиль, розташованих в глибині навколо плечового суглоба, яка служить для стабілізації і обертання плечової кістки). До такого висновку прийшли фахівці з Медичної школи Університету Юти.

До факторів ризику серцево-судинних захворювань відносяться високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину і діабет.

З’ясувалося, що 36 учасників дослідження з різними факторами ризику мали в 4,6 рази більше шансів на появу болю в плечовому суглобі, ніж ті, у яких не було жодного з факторів. Також було помічено зв’язок між наявністю цих факторів ризику із захворюваннями плечей.

“Загальні тенденції підтверджують, що може існувати зв’язок між серцевим ризиком і проблемами плечей, але вченим необхідно буде провести проспективне дослідження, щоб довести причину і наслідок”, – наголошується в публікації.

Фахівці також додали, що контроль рівня артеріального тиску та інших факторів ризику захворювань серця, ймовірно, може полегшити дискомфорт в плечі.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1307 | Додав: admin | Теги: захворювання, серце, плечі, проблема | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]