Чт, 2024-04-25, 19:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 11 » Над видачею Сноудена США Росія роздумує - ЗМІ
14:46
Над видачею Сноудена США Росія роздумує - ЗМІ

 Американська розвідка має інформацію про те, що Росія розглядає можливість передачі екс-працівника АНБ США Едварда Сноудена на батьківщину в якості "подарунка" президенту Дональду Трампу, повідомляє телеканал NBC.

Високопоставлене джерело заявило телеканалу, що ця інформація заснована на секретних доповідях про "розмови росіян". Інший співрозмовник NBC уточнив, що відомості про обговорення можливої ​​екстрадиції Сноудена були зібрані вже після інавгурації Трампа.

Один з адвокатів Сноудена Бен Уізнер заявив на це телеканалу, що про подібні плани російської влади йому нічого невідомо.

"Команда Сноудена не отримувала подібних сигналів, і у нас немає жодної причини хвилюватися з цього приводу", - підкреслив Уізнер.

Пізніше на повідомлення NBC відреагував і сам Сноуден на своїй сторінці в Twitter: "Нарешті: незаперечний доказ того, що я ніколи не працював на російську розвідку. Жодна країна не торгує шпигунами, оскільки інші шпигуни відразу зрозуміють - вони наступні".

Раніше колишній заступник голови ЦРУ Майкл Морелл виступив із заявою, що у президента Росії є "чудова можливість" зробити подарунок обраному президенту Дональду Трампу до інавгурації, видавши США Сноудена.

Адвокат екс-працівника АНБ Анатолій Кучерена на це заявив, що вважає неможливою видачу США свого клієнта. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала озвучене Мореллі припущення "ідеологією зради". "Всім тепер зрозуміло, що для вашої контори в нормі речей підносити подарунки у вигляді людей і здавати тих, хто шукає захисту. Ви так і не зрозуміли Росію, Майкл Морелл", - заявила Захарова.

Раніше російська влада продовжила колишньому співробітнику американських спецслужб вид на проживання в РФ ще на два роки.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1796 | Додав: adminA | Теги: Сноуден, США, видача, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]