Чт, 2024-04-25, 17:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 15 » надзвичайне засідання щодо України скликає 15 лютого ООН
12:28
надзвичайне засідання щодо України скликає 15 лютого ООН

 Організація Об’єднаних Націй на неділю 15 лютого скликає надзвичайне засідання, щоб закріпити можливе припинення вогню в Україні.

За даними агенції Associated Press, напередодні Росія несподівано поширила в ООН проект резолюції, що схвалює нову угоду про припинення вогню в Україні, підписану у Мінську, і закликає всі сторони конфлікту виконувати її. У документі згадується "суверенітет і територіальна цілісність України", передає "Голос Америки". За словами дипломатів, принаймні 15 країн-членів ООН голосуватимуть за російську версію резолюції.

Тим часом в Україні за кілька годин до оголошення перемир’я бої посилюються. Сполучені Штати у п’ятницю, 13 лютого, звинуватили Росію у поставках бойовикам у Східній Україні нових великих партій важкого озброєння.

Речник Державного департаменту США Джен Псакі підтвердила, що США мають інформацію, що впродовж останніх кількох днів український кордон з боку Росії перетинали танки та ракетні системи.

"Це явно суперечить духу угоди, досягнутої цього тижня. Сторони конфлікту повинні продемонструвати повну стриманість напередодні припинення вогню в неділю. Зокрема, йдеться і про негайне припинення нападів Росії та сепаратистів на Дебальцеве та інші українські міста", – сказала Джен Псакі.

Нагадаємо, 11-12 лютого у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандською четвіркою", передбачають припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, а також відведення усіх важких озброєнь з української території. Також передбачено обмін і звільнення усіх заручників.

На тлі переговорів у Мінську і після їхнього завершення російсько-терористичні війська на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії біля Дебальцевого.

13 лютого прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не зобов'язана виконувати Мінські домовленості.

У Міноборони України вважають, що бойовики отримали завдання захопити Дебальцеве і Маріуполь до 15 лютого, коли має почати діяти режим припинення вогню.

14 лютого бої у Дебальцевому і Широкиному (поблизу Маріуполя) загострилися. Окупанти взялися відверто знищувати населені пункти.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11007 | Додав: admin | Теги: надзвичайне засідання, україна, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]