Пт, 2024-04-19, 00:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 3 » Найбільший пакет військової допомоги виділяє Україні Данія
00:35
Найбільший пакет військової допомоги виділяє Україні Данія

Парламент Данії ухвалив рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги вартістю 1,7 млрд данських крон (понад $250 млн).

Про це повідомив глава Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен після засідання комітету з питань зовнішньої політики, пише данський мовник DR.

“Це (новий пакет допомоги) означає, що ми допомагаємо українській протиповітряній обороні. На це є попит”, – заявив Поульсен.

Згідно з ухваленим рішенням, Данія передасть Україні машини для розмінування, боєприпаси, польові мости та кошти на протиповітряну оборону.

Пожертва є найбільшим пакетом допомоги від Данії на сьогодні і надсилається на підтримку українського наступу.

“Це допоможе підтримати можливості, яких не вистачає українській стороні для успішного наступу зараз, коли українці планують відвоювати окуповані росіянами території”, – пояснив Поульсен.

“Це пожертва, яка, сподіваємося, допоможе забезпечити Україні ще кращу основу для того, щоб стати господаркою у власному домі”, – додав він.

Загальна підтримка України з боку Данії наразі сягнула 11 мільярдів данських крон.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1120 | Додав: admin | Теги: парламент, україна, Данія, допомоги просить Майдан, військова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]