Пт, 2024-03-29, 02:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Найбільшу батарею в світі запустили представники Tesla в Австралії
13:16
Найбільшу батарею в світі запустили представники Tesla в Австралії

Представники Tesla у п'ятницю, 1 грудня, офіційно запустили найбільшу в світі літій-іонну батарею ємністю 100 мегават-годин. Батарея вже підключена до енергетичної мережі Австралії, інформує Sydney Morning Herald.

Як зазначається, прем'єр Південної Австралії Джей Ветерілл разом з представниками компанії-розробника запустив найбільший в світі літій-іонний акумулятор. Така батарея здатна забезпечити живлення 30000 будинків, а її швидке розгортання пов'язано із заявою засновника Tesla Ілона Маска, який зобов'язався завершити будівництво протягом 100 днів або зробити це безкоштовно.

"Штат Південна Австралія на даний час є лідером у сфері управління енергією з відновлюваних джерел, яка буде доставлятися в будинки і офіси за безперебійним графіком", - сказав Ветерілл.

Батарея розташовується в Джеймстауні, за 200 км на північ від найбільшого міста Південної Австралії Аделаїди. Вона підключена до вітряної електростанції, яку побудували фахівці французької компанії Neoen. Комплекс складається з окремих блоків Tesla Powerpack, кожен з них містить 16 літій-іонних акумуляторних зборок. Ємність одного блоку складає 210 кіловат-годин. Глибина одного блоку - 1,3 метра, ширина - 0,8 метра, а висота - 1,6 метра.

Журналісти Sydney Morning Herald також уточнили, що Ілон Маск не був присутній особисто на відкритті нової батареї.

Нагадуємо, у березні віце-президент Tesla Ліндон Рів заявив, що компанія має намір запустити електростанцію потужністю 100 мегават-годин в штаті Південна Австралія. Місцева влада зіткнулися з проблемою перебоїв в енергопостачанні, через що різко зросли ціни на електрику. За словами Ріва, на запуск системи знадобиться не більше 100 днів. Тоді гендиректор компанії Atlassian Майк Кеннон Брукс запитав у Маска, наскільки серйозні його наміри побудувати електростанцію за 100 днів. На що Маск відповів, що якщо не вкладеться в заявлені терміни, то обіцяє передати об'єкт штату безкоштовно.

Раніше повідомлялося, що в Україні до кінця року потужності «зеленої» енергетики зростуть до 300 Мвт.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1708 | Додав: adminA | Теги: Австралія, батарея, Tesla | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]