Пт, 2024-03-29, 10:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 28 » Найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію побудував Китай
16:47
Найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію побудував Китай

Найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію побудував Китай

В провінції Аньхой в міському окрузі Хуайнань запущена в роботу найбільша у світі плавуча сонячна електростанція. Її розмістили на місці колишнього вугільного кар’єру, який затопило через дощі. Подібні проекти дуже важливі для Китаю, так як економічне зростання та природний приріст населення вимагають створення додаткових джерел енергії, але в той же час держава не має у своєму розпорядженні можливість виділяти під будівництво такого роду об’єктів великі площі землі, тому плавучі електростанції — це справжній вихід із ситуації.

Потужність станції – 40 мегават, що є дуже високим показником і виводить китайську СЕС на перше місце по всьому світу. З допомогою подібних електростанцій влада Китаю планує збільшити вироблення електроенергії в країні на 20 відсотків.

Китай інвестує 360 млрд доларів у відновлювану енергетику

До 2020 року влада Китаю інвестує 2,5 трлн юанів (понад 360 млрд доларів) на розвиток відновлюваних джерел енергії.

Мета програми — доведення до 2020 року частки електроенергії з відновлюваних джерел до 15%, що дозволить скоротити споживання вугілля на 580 млн тонн. У минулому році економісти з Китаю, Великобританії і США прийшли до висновку, що КНР починає скорочувати видобуток і використання вугілля в цілях поліпшення екологічної обстановки в країні.

Згідно з підрахунками, розширення цього сектора енергетики дозволить створити близько 13 мільйонів додаткових робочих місць. Зокрема, найбільш пріоритетними напрямами стануть гідроенергетика, вітряні станції, сонячні установки і біотехнології.

Японія має намір побудувати сонячну електростанцію в пустелі

Японська компанія Marubeni виступить генеральним підрядником з будівництва сонячної електростанції нового покоління в пустелі Абу-Дабі.

Консорціум Marubeni підготував відповідний проект і погодив супутні документи на створення станції потужністю 1,18 ГВт в Об’єднаних Арабських Еміратах. Вже вибрано ділянку пустелі площею 7,8 кв. км у східній частині Абу-Дабі; уряд ОАЕ надасть цю землю в оренду.

Вартість інженерної споруди може скласти близько 100 млрд ієн ($868 млн). Гроші будуть надходити у формі проектного фінансування. 60% від суми надійдуть від компаній Abu Dhabi Water & Electricity Authority, ще по 20% будуть отримані китайського виробника сонячних панелей JinkoSolar і від Marubeni.

Згідно із затвердженим планом, консорціум буде здійснювати продажу електроенергії, яку вироблятиме СЕС, протягом наступних 25 років.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1732 | Додав: abel | Теги: Японія, електростанція, китая | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]