Пт, 2024-04-19, 21:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 19 » Найдавнішу професію назвали вчені
08:31
Найдавнішу професію назвали вчені

Вчені з'ясували, яка професія є найдавнішою у світі. І це не проституція, як було прийнято вважати до цього.

Таких висновків дійшов  дослідник з Гарвардської вищої школи мистецтв і наук Манвир Сінгх, який проаналізував праці інших вчених з цієї теми.

Отже, за висновками вченого, найдавнішою професією можна назвати – шаманів. Люди цієї професії були і серед племен мисливців в тропічних джунглях, і серед кочових народів Півночі.

Вчений також описав, що прийнято розуміти в науковому світі під шаманізмом і шаманами. На його думку, це люди, які можуть призводити іншу людину в транс. Шамани роблять це для того, щоб надати які-небудь послуги суспільству – передбачити майбутнє або погоду, зцілити людину або ж благословити його на полювання.

Однак, перш ніж стати повноправним шаманом, людина повинна була пройти обряд ініціації (обряд, який знаменує перехід особистості на новий щабель розвитку), який включав в себе ряд складних процедур. Цей етап проводив своєрідну межу між "присвяченим" та іншими представниками племені, а також стверджував право шамана на "магічну" діяльність.

За словами Сінгха, саме ініціація відрізняє шаманізм від інших занять, які були доступні всім.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1568 | Додав: adminA | Теги: вчені, найдавніша, професія, шамани | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]