Пт, 2024-03-29, 07:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Червень » 14 » Найдокладнішу в історії карту Місяця представлено
00:45
Найдокладнішу в історії карту Місяця представлено

Група вчених з Академії наук КНР, Інституту геохімії та ще кількох організацій опублікувала в журналі Science Bulletin  найдокладнішу карту поверхні Місяця в масштабі 1:2500000, на яку вдалося завдати всі відомі науці місячні об’єкти — кратери, басейни та навіть окремі великі камені.

За оцінками експертів, з усіх опублікованих раніше місячних карт ця найбільш докладна. Щоб досягти такого результату, вченим із Піднебесної довелося ґрунтовно проштудіювати величезний обсяг геологічних досліджень місячної поверхні минулого та нинішнього століття. Завдяки унікальному масштабу карти, на ній вдалося зобразити у кольорі близько сотні різних структур.

Відомо, що раніше були створені карти окремих районів Місяця з ще більш вражаючим масштабом — 1:5000000, проте китайська, у порівнянні з ними, охоплює всю територію нашого природного супутника.

Не применшуючи заслуг китайських учених, все ж таки варто відзначити — при створенні унікальної карти вони активно користувалися інформацією, зібраною американськими та радянськими/російськими вченими.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1216 | Додав: admin | Теги: місяць, найдокладніша, карта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]