Чт, 2024-04-25, 21:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 16 » Найгірший рік в історії людства назвали вчені
18:41
Найгірший рік в історії людства назвали вчені

найгірший рік Група британських та американських вчених встановила, який рік виявився найважчим для життя людства. Виявилося, що гіршим є 536 рік від Різдва Христова. Про це пише Science Alert.

"Це був початок одного з найгірших періодів для життя, якщо не найгіршим роком взагалі", - зазначив археолог Гарвардського університету і середньовічний історик Майкл Маккормік.

Цей рік став відправною точкою для столітнього економічного спаду, який вразив людство. У Візантії в той час йшов десятий рік правління Юстиніана Великого, і нічого незвичайного не спостерігалося. Однак причини лих були пов'язані з природними аномаліями.

За словами фахівців, Сонце блокував загадковий запорошений туман, який призвів до зниження температури, що стало причиною хаосу на землі, пов'язаного з неврожаєм, посухою і літнім снігом. Звичайно ж, наслідками цього був страшний голод.

У ході дослідження було встановлено, що в цей злощасний рік почалася велика вулканічна подія, яка й принесла попіл і заморозки. Друге виверження відбулося в 540 році, що ще більше погіршило ситуацію. А в 541 році почалася так звана Юстініанская чума, що масово вразила людство.

На відновлення економіки людям треба було, приблизно, сто років.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1599 | Додав: adminA | Теги: рік, найгірший, Людство, історія, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]